Προώθηση φορολογικών μελετών και προτάσεων προς την Κυβέρνηση, τη Βουλή και τα κόμματα

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Προώθηση φορολογικών μελετών και προτάσεων προς την Κυβέρνηση, τη Βουλή και τα κόμματα
image

Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ απέστειλε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών και στα αρμόδια στελέχη όλων των πολιτικών κομμάτων, αντίγραφα της μελέτης που δημοσίευσε για τα προβλήματα το φορολογικού συστήματος της χώρας μας και την πρόταση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η οποία καταγράφηκε από χρήστη του site και η οποία στη συνέχεια επεξεργάστηκε, μετά από σχετική διαβούλευση.

Παράλληλα, τα παραπάνω κείμενα διαβιβάστηκαν με e-mail  προς όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Από την παρακολούθηση διαφόρων συζητήσεων που διεξήχθησαν σε διάφορες ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εκπομπές κατά το τελευταίο διάστημα, αλλά ακόμη και από τις συζητήσεις στη Βουλή, διαπιστώθηκε ότι -δυστυχώς- πολλοί δημοσιογράφοι (οι οποίοι συμβάλλουν στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης), αλλά ακόμη και αρκετοί βουλευτές, δε γνωρίζουν τους “αριθμούς” του ελληνικού φορολογικού προβλήματος.
Για παράδειγμα, την περασμένη Παρασκευή, γνωστός δημοσιογράφος, παρουσιαστής ειδήσεων με μεγάλη τηλεθέαση, έδειξε να καταλαμβάνεται από μεγάλη έκπληξη όταν άκουσε από τον υπουργό την αναφορά ότι, μόνο το 36% των ατόμων που υποβάλουν φορολογική δήλωση, τελικά πληρώνουν φόρο, ενώ δεν πίστευε ότι το σύνολο των άμεσων φόρων εισοδήματος που εισπράχθηκαν κατά το 2010, έφθασαν στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, είναι η άγνοια της πραγματικότητας μερικών θεμάτων (δημοσιονομικών στη συγκεκριμένη περίπτωση). Παρασυρμένοι από τα συνθήματα και από τα “ωραία λόγια” για μία ανέμελη ζωή ή μία σειρά “κεκτημένων”, οι συμπολίτες μας σχηματίζουν εύκολα, ιδιαίτερα λανθασμένες εντυπώσεις για μία σειρά πραγμάτων, απλά επειδή αγνοούν τα δεδομένα.
Η διατήρηση μεγάλου τμήματος της κοινωνίας σε ένα “απατηλό” περιβάλλον, ίσως εξυπηρετεί διάφορα συμφέροντα, όμως δεν εξυπηρετεί τη χώρα και κυρίως, καταλήγει να μην εξυπηρετεί και τους ίδιους!

Ο Σύλλογος θα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του (τα οποία βεβαίως και θα αυξάνονται όσο πετυχαίνουμε καλύτερη οργάνωση, προσελκύουμε περισσότερα μέλη και εθελοντές) και παράγουμε περισσότερο θετικό έργο, έτσι ώστε, να πραγματοποιούμε διάφορες επίκαιρες έρευνες και μελέτες και με αντικειμενικότητα να ενημερώνουμε την κοινωνία.

Παράλληλα, ο Σύλλογος θα συνεχίσει να “παράγει” προτάσεις. Προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας και της οικονομίας μας. Προτάσεις που θα προέρχονται από τα ίδια τα μέλη του Συλλόγου και της κοινωνίας.

Δε διεκδικούμε βεβαίως, “βραβεία αυθεντίας”. Όμως, είναι βέβαιο ότι, ο προβληματισμός, η έρευνα και -κυρίως- ο διάλογος, συχνά γεννούν μερικές καλές και χρήσιμες ιδέες.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (6 σχολιάστηκε):

Ζουρουδης Σπυριδων την 16 Ιουλίου 2015
avatar
Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας-υδραυλικος με επιχειρηση που εχει αντικειμενο τις υδραυλικες εγκαταστασεις και το εμποριο υδραυλικων ειδων.Λογω της αισθησης οτι η φοροδιαφυγη πληττει την κοινωνια και επειδη θελουμε για τα παιδια μας ασφαλεια,παιδεια κλπ ΠΑΝΤΑ κοβουμε αποδειξεις !!!Οταν καποιος του κλαδου μας φοροδιαφευγει,και δυστυχως ειναι πολλοι αυτοι,ειναι εκτος απο εχθρος της κοινωνιας αλλα και εχθρος των νομιμων υδραυλικων καθως ο φοροφυγας διαπρατει συν τοις αλλοις και αθεμιτο ανταγωνισμο!!!
Οι φοροφυγαδες ειναι και οι ελ.επαγγελματιες αλλα και οι πελατες τους.Πχ οταν λεει ο υδραυλικος 50€ και λεει ο πελατης χωρις αποδειξη ποσο μου κοβεις,τοτε η φοροδιαφυγη ξεκιναει απο τον πελατη!Βεβαια και ο τεχνικος συμπρατει στο εγκλημα.
ΛΥΣΗ>>>
Η μονη λυση κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι η ``Αμοιβομενη Καταγγελια``.
Ο καθε πελατης θα μπορει χρησιμοποιωντας
οπτικοακουστικα μεσα,καταγραφη κλησεων κλπ να καταγγελει οποιονδηποτε εισπρατει χρηματα αλλα δεν κοβει αποδειξη.Εαν ο υποπτος κριθει ενοχος τοτε ο καταγγελων θα εισπρατει το 50% του επιβληθεντος προστιμου.Με αυτον τον τροπο ο εισπρατων δεν θα διανοηθει να μην κοψει την αποδειξη αφου θα γνωριζει οτι μπορει να κανει πλουσιο τον πελατη του κοινως να παει για μαλλι και να βγει κουρεμενος!Ομοιως ουτε ο πελατης θα τολμαει να κανει παζαρια με τον φπα!
Τα κερδη πολλαπλα 1)εσοδα απο φπα 2)Εσοδα απο φορο εισοδηματος και το κυριοτερο 3)ΠΑΤΑΞΗ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΑΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
Ευχαριστω
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
θανος την 02 Δεκεμβρίου 2011
avatar
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΟΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.........Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΛΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.
Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ «ANΕΥΘΥΝOTHTAΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ».
ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ........Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΩΝ ΣΤΕΡΕΨΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ , ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ....!!!!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ , ΚΡΥΨΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ........!!!!!!!!!!!!!!
ΖΗΤΩ Η ΦΟΡΟΑΝΤΙΣΤΑΣΗ..........!!!!!!!
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΛΑΜΟΓΙΑ .....ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ , ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.......!!!!!!!!
ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ...!!!!!
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
Βασίλης ο νέος του Μωριά την 17 Νοεμβρίου 2011
avatar
Χαίρομαι που υπάρχουν στην Ελλάδα σκεπτόμενοι ανθρώποι σαν την κοπέλα παραπάνω την vera που τα λέει χύμα και τσουβαλάτα
Να είσε καλά κορίτσι μου εύγε
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Βασίλης ο νέος του Μωριά την 17 Νοεμβρίου 2011
avatar
Σωστό να υπάρχει έλενχος και να μην γίνεται φοροδιαφυγή αλλά να μπορεί να έλενχει και ο απλός πολίτης και τους 300 βουλευτές. Πιστεύετε αφελής έλληνες ότι και οι 300 δεν φοροδιαφεύγουν νομίζεται οτι οι καταθέσεις τους στην ελβετία είναι λίγες εγώ σαν φορολογούμενος δεν μπορώ να κρύψω τίποτα όπως και εσείς αυτοί όμως έχουν την ασυλία, τυχαίο είναι νομίζεται που υπάρχει τι πιστεύται οτι είναι αυτά που μας παρουσιάζουν και μας παραμυθιάζουν με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης η αποχαύνωσης έλεος πια ας γίνουν όλα αυτά δηλαδή να ελένχονται και να γίνει η άρση της ασυλίας τους και των λογαριασμών τους στο εξωτερικό αφού πρέπει να δείξουν το παράδειγμα στους φορολογούμενους σαν πρώτοι της ελλάδος και τότε μαζί σας
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
vera την 27 Σεπτεμβρίου 2011
avatar
Μου φαίνεται απίστευτο το εξής γεγονός: διάβασα τόσα άρθρα για τη φοροδιαφυγή, αλλά κανένα για τον φορολογικό εκβιασμό που ασκούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Είναι γνωστό πως ο φορολογικός μηχανισμός στην Ελλάδα είναι φτιαγμένος πάνω στη λογική του χιτλερικού μοντέλου απέναντι στους Εβραίους. Πριν ξεσπάσει η θηριωδία της σαπωνοποίησης εκατομμυρίων ανθρώπων, είχε εφευρεθεί ένας πολιτισμένος τρόπος περιθωριοποίησης περιθωριοποίησης του εβραϊκού εμπορικού κόσμου: η εξοντωτική φορολόγησή του. Το ίδιο ακριβώς σύστημα επιβλήθηκε στην Ελλάδα για την καταστροφή της επιχειρηματικότητας: άθλιοι φόροι, πολύ πάνω από το μέσο κοινοτικό όρο, φορολογική πολυνομία που επιτρέπει οι αρεστοί να φορολογούνται αλλιώς και οι μη αρεστοί να καταδικάζονται σε πενία. Ρευστό και συνεχώς ανατρεπόμενο φορολογικό καθεστώς με καταιγίδα μέτρων. Αυτό που σήμερα επιτρέπεται, το να έχει κάποιος δύο αυτοκίνητα, αύριο είναι τεκμήριο, μεθαύριο αυτό καταργείται και μετά επανέρχεται και πάει λέγοντας. Ο στόχος αυτής της πολιτικής είναι διπλός: από τη μια μεριά το τσάκισμα της ελεύθερης επαγγελματικότητας κι από την άλλη η δημιουργία εκβιαζόμενων και διωκώμενων πολιτών. Ο κάθε Έλληνας που δεν τυγχάνει προστατευόμενος του καθεστώτος (ένα είναι το καθεστώς στην Ελλάδα με δύο προσωπεία) θα τσακιστεί σε δικαστήρια, θα εκβιαστεί από εφοριακούς, θα πληρώσει ακριβά, θα συρθεί σε διαδρόμους εκλιπαρώντας για προσωπικό έλεος κάποιον αλαζόνα βουλευτή. Και τελικά θα βρεθεί στο περιθώριο της οικονομικής ζωής, με υπερχρεωμένη τη δουλειά του, τσακισμένος, μόνος, ίσως αυτοκτονήσει όπως στην Κρήτη. Το φορολογικό σύστημα, χέρι-χέρι με το τραπεζικό, τοκογλυφικό όπως το τραπεζικό, ετοίμασε με μεθοδικότητα και προσήλωση το ζαλισμένο κοπάδι που παρακαλάει να μην επιβληθεί ένα ακόμα χαράτσι την ώρα που ξεπουλιέται το σύνολο της ελληνικής περιουσίας και κυριαρχίας. Θα σας παρακολουθώ. Θέλω να βλέπω πώς σας χρησιμοποιούν στην ενοχοποίηση αυτού του κόσμου. Ίσως αργότερα, μετά την απελευθέρωση, να ψελλίζετε "δεν εννοούσαμε ακριβώς αυτό". Να δούμε, θα πείθονται οι δικαστές;
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
5
Αρης Μπαμπης την 25 Σεπτεμβρίου 2011
avatar
Η προταση μου ειναι οτι το κρατος θα επρεπε να φορολογει το εισοδημα του καθενος αφου αφαιρεσει το ποσο των ποδειξεων που καταβαλλει. Για παραδειγμα βγαζω 50.000 και χαλαω σε εξοδα τα 30.000 (σε γιατρους ,υδραυλικους, αγορες κλπ)αρα μενουν 20.000 για φορολογια.
Ετσι ολοι ζηταμε αποδειξεις και ολοι κοιταζουμε να ανακυκλωνουμε τα χρηματα στην αγορα. Ο Ελληνας θα αποφυγει να δινει μαυρα χρηματα γιαι θα φορολογηθει γι αυτα .
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
3
συνολικά: 6 | προβολή: 1 - 6

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας