Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ συμμετέχει στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ συμμετέχει στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους
image

Τα μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, Γιάννης Σιάτρας και Σοφία Μαξούρη, μετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του ελληνικού δημόσιου χρέους, η πρώτη συνάντηση της οποίας πραγματοποιήθηκε χθες, 15 Μαϊου 2011.
Ο κ. Γιάννης Σιάτρας ορίσθηκε να συμμετέχει στις εργασίες της υπο-επιτροπής που θα διερευνήσει τα δάνεια που συνήψε το ελληνικό δημόσιο στο παρελθόν (χρονολογίες και όροι δανείων), ενώ η κα Σοφία Μαξούρη θα συμμετέχει στην υπο-επιτροπή που θα διερευνήσει το ζήτημα των αγορών πολεμικού υλικού από το ελληνικό Κράτος.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των παραπάνω μελών του Συλλόγου έγινε μετά από έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του (συνεδρίαση Νο 2, της 20ης Απριλίου 2011).

Εξ’ αιτίας της συμμετοχής μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά και ενδεχόμενης συμμετοχής σε άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, εκφράζει τη θέση του αναφορικά με αυτή την πρωτοβουλία, ή με παρόμοιες οι οποίες ενδεχόμενα θα αναπτυχθούν στο μέλλον:

"Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ απέχει από οποιαδήποτε κομματική δραστηριοποίηση και δεν εμπλέκει τη δράση του με κάποιο κομματικό χώρο ή πολιτική παράταξη.
Εν τούτοις, ο Σύλλογος επικροτεί και υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία που έχει σα φορέα ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες αποσκοπούν στη διερεύνηση της αλήθειας για τα αίτια της σημερινής κατάστασης της χώρας μας, αλλά και για την εκπαίδευση του ελληνικού λαού, με τελικό σκοπό τη δημιουργία προληπτικών “κοινωνικών μηχανισμών ελέγχου”, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Η συμμετοχή μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου σε επιτροπές ή, ευρύτερα, σε δραστηριότητες οι οποίες έχουν σα σκοπό τον προβληματισμό ή την έρευνα για την παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας, γίνεται με αποκλειστικό σκοπό την επιστημονική υποβοήθηση για την εξαγωγή επιστημονικών και μόνο συμπερασμάτων, τα οποία έχουν σα σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας για σοβαρά οικονομικά ζητήματα, όπως άλλωστε είναι και το έργο της συγκεκριμένης επιτροπής.
Η δράση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου θα ολοκληρωθεί με την παράδοση των πορισμάτων των υπο-επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν, ενώ η συμμετοχή τους δε σημαίνει και την υιοθέτηση οποιουδήποτε πολιτικού συμπεράσματος που μπορεί να εξαχθεί με βάση την επιστημονική έρευνα στην οποία αυτά θα έχουν συμμετάσχει."


Σημειώνεται ότι ο κ. Γιάννης Σιάτρας (Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου), είναι οικονομολόγος, με σημαντική εμπειρία στο χώρο των χρηματοοικονομικών αγορών, ενώ επί πολλά έτη έχει ασχοληθεί με ζητήματα της οικονομικής ιστορίας της Ελλάδας και του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Η κα Σοφία Μαξούρη (Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου), είναι επίσης οικονομολόγος, με εμπειρία εργασίας στο χώρο των χρηματοοικονομικών αγορών και του πιστωτικού ελέγχου μεγάλων πολυεθνικών εταιριών.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

giorgos την 26 Μαϊου 2011
avatar
na gini elexos toy xreoys
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας