Επίσκεψη κλιμακίου του Συλλόγου σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Επίσκεψη κλιμακίου του Συλλόγου σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
image

Επίσκεψη σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησε κλιμάκιο της προσωρινής Διοίκησης του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία της συμμετοχής του Συλλόγου σε εκδηλώσεις του “Taxpayers Association of Europe”.

Οι κ.κ. Γιάννης Σιάτρας και Ηρακλής Ρούπας, οι οποίοι εκπροσώπησαν το Σύλλογο, είχαν προγραμματισμένες συναντήσεις με στελέχη των γραφείων της κας Viviane Reding (Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας), του κου  Algirdas Semeta (Επίτροπος για θέματα Φορολογίας, Τελωνειακής Ένωσης και Καταπολέμησης της Διαφθοράς), του κου Laszlo Andor (Επίτροπος για Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων) και της Ελληνίδας Επιτρόπου κας Μαρίας Δαμανάκη.

Οι συναντήσεις αυτές είχαν σα σκοπό μία πρώτη γνωριμία με άτομα και φορείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους οποίους ο Σύλλογος θα έχει ευρεία συνεργασία στο μέλλον, την ενημέρωσή τους για τους σκοπούς του Συλλόγου, την έκθεση μερικών πρώτων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και την συζήτηση για τις διαδικασίες που θα μπορεί να ακολουθεί στο μέλλον ο Σύλλογος ή και μέλη του, για την αναφορά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφόρων θεμάτων, προβλημάτων, ή ακόμη και για την υποβολή καταγγελιών.

Τα στελέχη των Επιτροπειών με τα οποία συναντήθηκε το κλιμάκιο του Συλλόγου, εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για τη δημιουργία ενός Συλλόγου που σα σκοπό έχει την προάσπιση των συμφερόντων των ελλήνων φορολογουμένων και εκδήλωσαν προθυμία για υποβοήθηση του έργου του. Παράλληλα προσδιόρισαν το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να υπάρξει μία εποικοδομητική συνεργασία, ενώ αποσαφήνισαν το είδος των θεμάτων που υπόκειται στην αρμοδιότητά τους.

Η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα, έχει στρατηγική σημασία για το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, καθ’ όσον τα υπερεθνικά όργανα, μπορούν να αποτελέσουν έναν πολύ χρήσιμο “σύμμαχο” στον αγώνα του Συλλόγου για πιο δίκαιο Κράτος και την καταπολέμηση της σπατάλης και της διαφθοράς στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση.
Οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες είχαν την έννοια της δημιουργίας “καναλιών επικοινωνίας” και της δημιουργίας θετικών εντυπώσεών για το Σύλλογό μας.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κλιμακίου του Συλλόγου στις Βρυξέλλες και της συμμετοχής του σε εκδηλώσεις του “Taxpayers Association of Europe”, έγινε γνωριμία με μία σειρά ατόμων που μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον προς την κατεύθυνση της επίτευξης των σκοπών του Συλλόγου, όπως ο κ. Giovanni Kessler, επικεφαλής της υπηρεσίας OLAF (European Anti-Fraud Office), o κ. Harald Noack, μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, η κα Inge Grassle, γερμανίδα ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ.α.

Κατά το επόμενο διάστημα και ιδίως μετά την εκλογή της οριστικής διοίκησης του Συλλόγου (οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Απριλίου 2011), θα επιδιωχθεί ώστε οι επαφές του Συλλόγου με φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διευρυνθούν και να εκμεταλλευθούν με τον καλύτερο τρόπο.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας