Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Φορολογούμενων

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Φορολογούμενων
image

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Φορολογούμενων είναι πλέον ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Rolf von Hohenhau κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης της Επιτρόπου και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Viviane Reding, στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 22 Μαρτίου.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του προς τους κ.κ. Γιάννη Σιάτρα και Ηρακλή Ρούπα, μέλη της προσωρινής Διοίκησης του Συλλόγου, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην τελετή, ο κ. Von Hohenhau ανέφερε ότι, εάν υπήρχε στην Ελλάδα ένας αποτελεσματικός Σύλλογος Φορολογούμενων κατά την τελευταία δεκαετία, τότε η χώρα δε θα βρισκόταν στη σημερινή δυσμενή κατάσταση.

Η αίτηση για την εγγραφή του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Φορολογούμενων, είχε υποβληθεί πριν από περίπου 20 μέρες στο Μόναχο..

Η επιθυμία του Συλλόγου για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Φορολογούμενων αποσκοπεί στην εκμετάλλευση της μεγάλης εμπειρίας που τα στελέχη της Ομοσπονδίας έχουν αποκτήσει στην υποβοήθηση της δράσης νέων Συλλόγων Φορολογούμενων στις ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας. Παράλληλα, μέσω της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ο νεοϊδρυθείς ελληνικός Σύλλογος μπορεί να βοηθηθεί σημαντικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου του στο εσωτερικό, ενώ αποκτά πιο εύκολη πρόσβαση προς τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο για την προώθηση καταγγελιών, όσο και για τη συμβουλευτική υποστήριξη των υπηρεσιών της Ένωσης στο έργο που έχει να επιτελέσει.

Επιπλέον, μέσα από τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία ας σημειωθεί σε γενικές γραμμές επηρεάζεται από τη γερμανική αντίληψη  και είναι αντίθετη προς τη βοήθεια προς τις χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, μπορεί να εκφράζει  και να υποστηρίζει τις απόψεις ελληνικού ενδιαφέροντος και -μέσω επιχειρημάτων- να επιδρά στη διαμόρφωση της επίσημης θέσης, αυτού του σημαντικού ευρωπαϊκού φορέα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Φορολογούμενων (Taxpayers Association of Europe) ιδρύθηκε το 1969 στο Λουξεμβούργο, και σ’ αυτή συμμετέχουν 30 Σύλλογοι από χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι εκπροσωπούν περισσότερους από ένα εκατομμύριο ευρωπαίους φορολογούμενους.

Σκοποί της Ομοσπονδίας, η οποία -κυρίως στις βόρειες χώρες της Ευρώπης- έχει σημαντικές διασυνδέσεις με το πολιτικό σύστημα των χωρών αυτών το οποίο και επηρεάζει, είναι η συνεργασία για τη μείωση των φόρων σε κρατικό επίπεδο και την ανάπτυξη της ελευθερίας του ατόμου, η προαγωγή της αποτελεσματικότητας στους δημόσιους τομείς και στο σύνολο των οικονομιών.
Η Ομοσπονδία υποστηρίζει νομοθεσίες οι οποίες περιορίζουν τη φορολογία, αποτρέπουν την άδικη συμπεριφορά από τις φορολογικές υπηρεσίες και που παρέχουν διαφάνεια στην φορολογία και τις κυβερνητικές δαπάνες.

Σήμερα, η  Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Φορολογούμενων εδρεύει στο Μόναχο, ενώ διατηρεί γραφείο και στις Βρυξέλλες.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας