Κορυφαίο στέλεχος υπουργείου Οικονομικών μετά το Euroworking Group: Ισοδύναμα για τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Κορυφαίο στέλεχος υπουργείου Οικονομικών μετά το Euroworking Group: Ισοδύναμα για τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ
image

«Νο comment» για τις πληρωμές του Απριλίου, τρεις εστίες διαφωνίας, νέο πακέτο μέτρων 26 σελίδων εστάλη το πρωί στο Brussels Group

«Σε πολύ καλό κλίμα» έγινε η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

«Νο comment» ήταν απάντηση που έδωσε στο ερώτημα αν θα πληρωθούν η δόση προς το ΔΝΤ και παράλληλα μισθοί-συντάξεις τον Απριλίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πρόταση ήταν να υπάρξουν πρόωρες δράσεις για μερική εκταμίευση, ωστόσο φαίνεται ότι η πλευρά των Θεσμών θέλει μια λύση- πακέτο.

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε:

-Δεν θα δημιουργήσουμε τρύπα στον προϋπολογισμό από το φόρο στα ακίνητα.  Ο στόχος για έσοδα 2,65 δισ. ευρώ από ακίνητα παραμένει. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας κακός φόρος, πρέπει να τον αλλάξουμε, μπορεί να τον αλλάξουμε και σταδιακά. Ο νέος φόρος μάλλον θα βεβαιώσει πολύ λιγότερα έσοδα αλλά θα υπάρξουν κι άλλοι φόροι ή μειώσεις δαπανών ως ισοδύναμα.

-Το πρωί της Τετάρτης εστάλη κείμενο 26 σελίδων με εξειδίκευση-ποσοτικοποίηση και όχι νέα μέτρα στο Brussels Group.

-Tην άλλη Τετάρτη νέο Euroworking στις 24 Απριλίου προγραμματισμένο Eurogroup στην Λετονία.

 

-Ο ίδιος περιέγραψε τρεις σοβαρές διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών:

1. Ασφαλιστικό. Επιμένουμε, είπε, να μη μειώσουμε τις επικουρικές συντάξεις και το θεωρούν μέγα ατόπημα. Εμείς είμαστε υπερήφανοι. Εκείνοι προτείνουν μείωση 75% ως 80% μέσω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

2. «Κόκκινο πανί για αυτούς οι συλλογικές συμβάσεις». Ο παράγοντας του ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία από την πλευρά των θεσμών. «Ακούνε συλλογικές συμβάσεις κάποιοι εκ των Θεσμών και νομίζουν ότι ήρθε ο Μεφιστοφελής. Εμείς το αντίθετο».

3. Ιδιωτικοποιήσεις. Υπάρχει διαφορά προσέγγισης. Εμείς λέμε όχι στο ξεπούλημα θέλουμε επενδύσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα. «Αν δείτε στον Αστέρα Βουλιαγμένης αυτό το έκτρωμα το ΤΑΙΠΕΔ προσέφερε στον επενδυτή έναν ντιλ που γνώριζε ότι δεν θα περνούσε από το ΣτΕ» σχολίασε.

 

 

Παπαστάθης Αργύρης

Πηγή: tovima.gr

 

 

16



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας