ΠΑΣΟΚ: Παράνομη η υπογραφή παράτασης της δανειακής σύμβασης

Αρχική | Ειδήσεις | Πολιτική | ΠΑΣΟΚ: Παράνομη η υπογραφή παράτασης της δανειακής σύμβασης
image

Παράνομα και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση υπογράφηκε η παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης», τονίζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα να επιστρέφει στο EFSF αποθεματικά 11 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Επειδή ο βιασμός της αλήθειας έχει όρια, επαναλαμβάνουμε ότι η τροποποίηση/ παράταση της "Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης" που υπογράφτηκε ερήμην της Βουλής, υπογράφτηκε ούτως ή άλλως παρανόμως, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, γιατί δεν αρκεί η επίκληση της γενικής αρμοδιότητας του υπουργού Οικονομικών να συνάπτει δανειακές συμβάσεις κατά το νόμο περί δημοσίου λογιστικού. Εδώ δεν έχουμε μια τρέχουσα και συνήθη δανειακή σύμβαση, αλλά ένα ολόκληρο πρόγραμμα στήριξης που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμη σοβαρότερο. Ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα κατά τον νόμο περί δημοσίου λογιστικού να επιστρέφει στο EFSF αποθεματικά 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ και μετά να τρέχει και να παρακαλάει να του δώσουν πίσω το 1,2 δισ., ενώ η διοίκηση του ΤΧΣ διευκρινίζει με ανακοίνωσή της ότι καλώς επιστράφηκαν και τα 11 δισ. σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.Όμως γιατί ανακαλύπτουν κάποιοι σήμερα την πυρίτιδα; Όλα αυτά τα έχουμε πει αναλυτικά, διανέμοντας και τα σχετικά έγγραφα ήδη από τις 18/2, ημέρα της συνάντησης των κυρίων Τσίπρα και Βενιζέλου, ενόψει της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Τα ίδια έγγραφα κατατέθηκαν ξανά στη Βουλή από τον κ. Βενιζέλο στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής 20 Μαρτίου.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω; Δυστυχώς ναι και μάλιστα κατά κυριολεξία».

 

 

Πηγή:tanea.gr

 

 

16




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας