Χρ. Σταϊκούρας: Το κράτος έχει κηρύξει μερική εσωτερική στάση πληρωμών

Αρχική | Οικονομία | Χρ. Σταϊκούρας: Το κράτος έχει κηρύξει μερική εσωτερική στάση πληρωμών
image

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η ελληνική οικονομία ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο.

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δυστυχώς βρίσκεται αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις και αυτό είναι φυσικό, γιατί επηρεάζεται και επηρεάζει την πραγματική οικονομία, η οποία κυρίως λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας και των συνεχιζόμενων κυβερνητικών παλινωδιών, έχει μπει το τελευταίο τρίμηνο σε νέα φάση επιδείνωσης», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας στο συνέδριο «Banking and Insurance Forum: The Day After».

Όπως είπε, «η οικονομική δραστηριότητα έχει παγώσει και ιδιώτες εγκαταλείπουν επενδυτικές πρωτοβουλίες, η ανάκαμψη της οικονομίας, που επετεύχθη το 2014, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, κινδυνεύει και το κόστος δανεισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων έχει επιβαρυνθεί». Υποστήριξε επίσης ότι μεγαλώνει η απόσταση από την επιστροφή στις αγορές, οι πηγές άντλησης πόρων «στερεύουν» και «το κράτος έχει κηρύξει μερική εσωτερική στάση πληρωμών».

«Όλα αυτά συνθέτουν πάλι ένα βαρύ περιβάλλον, με κόστος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και με αντίκτυπο, άμεσο και έμμεσο, στο τραπεζικό σύστημα», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας και κάλεσε την κυβέρνηση «να περάσει, επιτέλους, από τη "δημιουργική ασάφεια" στη σαφήνεια της πραγματικότητας» και να προχωρήσει, άμεσα, στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 20ης Φεβρουαρίου.



ΑΜΠΕ

Πηγή: naftemporiki.gr



17




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας