Γιούνκερ: Είμαι πιο αισιόδοξος για το ελληνικό ζήτημα

Αρχική | Ειδήσεις | Ευρωπαϊκή Ένωση | Γιούνκερ: Είμαι πιο αισιόδοξος για το ελληνικό ζήτημα
image

Περισσότερο αισιόδοξος για την Ελλάδα μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών εμφανίστηκε σήμερα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος, όπως έκανε γνωστό, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη.

Όπως είπε, ημουν πολύ απαισιόδοξος τώρα είμαι πιο αισιόδοξος, μίλησα με τον κ. Τσίπρα χθες και μου είπε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας αρχές της επόμενης η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις πρώτες μεταρρυθμίσεις. Στη συνέχεια θα τις εξετάσουμε προσεκτικά, σημείωσε.

Ελπίζουμε να φτάσουμε σε αίσια έκβαση για την Ελλάδα, την «αγαπημένη μου Ελλάδα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι στην επταμερή συνάντηση επετεύχθη ο στόχος που είχε τεθεί για την ανάκτηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την αποφυγή παρεξηγήσεων. «Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να παρουσιάσει σύντομα μεταρρυθμίσεις», είπε και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την εξεύρεση λύσης.

Σε ό,τι αφορά την τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι διεξήχθη μια παραγωγική διαβούλευση όπου προσεγγίστηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας.

Συμφωνήθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παραδώσει στους θεσμούς μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως υπάρχει πρόοδος στα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, ενώ οι συσκέψεις για την οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα γίνονται στο “Brussels Group” το οποίο θα συγκληθεί σύντομα και παράλληλα με τις συναντήσεις των τεχνικών κλιμάκιων στην Αθήνα.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) συμφώνησε με το Euro Working Group ότι οι προβληματισμοί της Ελληνικής πλευράς για το 1,2 δισ. ευρώ ήταν δικαιολογημένοι και  ότι θα εξετάσει τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την επίλυση του θέματος.

Το Υπουργείο Οικονομικών εργάζεται για να εξασφαλίσει επιτυχή κατάληξη στις διαβουλεύσεις, στο πνεύμα της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, κατέληξαν.

 

 

Πηγή:naftemporiki.gr

 

 

17




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας