Bloomberg: Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 2 δισ. ευρώ την Παρασκευή

Αρχική | Ειδήσεις | Άποψη των ΜΜΕ | Bloomberg: Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 2 δισ. ευρώ την Παρασκευή

Με μια «πεινασμένη» χώρα που ψάχνει εναγωνίως τροφοδοσία παρομοιάζει την Ελλάδα το Bloomberg, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι η αναζήτηση είναι άκαρπη.

Οπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Ελλάδα θα ξεκινήσει άμεσα να συζητάει για μέτρα που θα ενισχύσουν τη ρευστότητά της καθώς την Παρασκευή θα πληρώσει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ για τις ανάγκες του χρέους της.

Το άρθρο επικαλείται άνθρωπο που γνωρίζει το θέμα και ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, οι οφειλόμενες πληρωμές στις 20 Μαρτίου περιλαμβάνουν τη συμφωνία ανταλλαγής παραγώγου που αρχικά είχε κανονιστεί από την Goldman Sachs.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει την πρόθεση των εταίρων της Ελλάδας να εμμένουν στην απόφασή τους για εκταμίευση χρημάτων προς την Αθήνα, μόνο εάν η ελληνική κυβέρνηση υλοποιήσει τη συμφωνία που επετεύχθηστις Βρυξέλλες.

«Καθώς οι ημέρες περνούν, τα περιθώρια ελιγμών ολοένα και γίνονται μικρότερα... Η εντύπωση που δίνεται είναι ότι δεν υπάρχει πλάνο Α ή Β, δεν υπάρχει τίποτα», υποστηρίζει ο Θεόδωρος Πελαγίδης του Ινσιτούτου Brookings.

Αναφέρεται στο άρθρο πως το πλάνο της ελληνικής κυβέρησης περιλαμβάνει το "κούρεμα" στα πρόστιμα για όσους ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές τους μέχρι τις 27 Μαρτίου ώστε να ενθαρρύνουν τις πληρωμές, βοηθώντας έτσι να καλυφθούν μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα.

 

 

Πηγή: imerisia.gr

 

 

15




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας