Στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος στοιχεία για ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια

Αρχική | Οικονομία | Στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος στοιχεία για ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια
image

Στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος έχουν διαβιβαστεί, από την Τράπεζα της Ελλάδας, στοιχεία για ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια για τα οποία ερευνάται αν αυτοί στους οποίους χορηγήθηκαν περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ ή σε άλλες λίστες που ερευνώνται.

Αυτό απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου. Γνωστοποιεί ακόμη ότι από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί μόλις 32 πρόσωπα.

Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει πως τα στοιχεία για τα ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια διαβιβάστηκαν στο Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος μετά από αίτημα που είχε απευθύνει στην Τράπεζα της Ελλάδος ο πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας και έχουν δοθεί προς επεξεργασία στον επιστημονικό συνεργάτη του Γραφείου του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Ο κ. Σούρλας είχε ζητήσει να πληροφορηθεί ποιοι πήραν τα δάνεια που σήμερα χαρακτηρίζονται ως ανείσπρακτα, ποιοι τα χορήγησαν, με ποιες εγγυήσεις, σε ποια οικονομική κατάσταση βρίσκονταν τότε και σε ποια σήμερα. Ακόμη ζητούσε να διερευνηθεί αν εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ ή σε άλλες λίστες που διερευνώνται από τις αρχές (λίστες Ελλήνων με καταθέσεις στο εξωτερικό, λίστα με τις off shore κλπ).

Όσον αφορά τον έλεγχο στη λίστα Λαγκάρντ, από έγγραφο του ΣΔΟΕ με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου, το οποίο επικαλείται ο υπουργός Δικαιοσύνης, προκύπτει ότι έχουν υποβληθεί 32 εκθέσεις ελέγχου για πρόσωπα που βρίσκονται σε αυτήν. Ακόμη έχουν υποβληθεί 163 ηλεκτρονικά αρχεία φυσικών και νομικών προσώπων.

Γι’ αυτές τις υποθέσεις έχουν εκδοθεί κατεπείγουσες εισαγγελικές παραγγελίες προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών, έχουν ολοκληρωθεί οι 30 ενώ οι λοιπές βρίσκονται σε ώριμο στάδιο ελέγχου με εκτιμώμενο χρόνο περαίωσης τον Μάιο του 2015.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

15

 




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας