Τί θα κάνει ο κ. Τσίπρας με το σκάνδαλο της Siemens; Θα τηρήσει όσα δεσμεύθηκε; Στις 10/3/2015 η εκδίκαση στο ΣτΕ

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Τί θα κάνει ο κ. Τσίπρας με το σκάνδαλο της Siemens; Θα τηρήσει όσα δεσμεύθηκε; Στις 10/3/2015 η εκδίκαση στο ΣτΕ
image

Με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Σύλλογος “Έλληνες Φορολογούμενοι”, τον ενημερώνει για την υπόθεση της αίτησης ακύρωσης που έχει υποβάλει στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens. Παράλληλα, τον ενημερώνει ότι η υπόθεση έχει ορισθεί να συζητηθεί στις 10 Μαρτίου 2015, μετά από τρεις αναβολές που μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει (επειδή το Ελληνικό Δημόσιο δεν καταθέτει προτάσεις και δεν παρίσταται στη δίκη) και ζητάει την παρέμβασή του ώστε προσέλθει το Δημόσιο με προτάσεις στην συζήτηση και να τελειώσει αυτή η κωλυσιεργία, η οποία εκθέτει τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια της χώρας, ενώ παράλληλα τη ζημιώνει οικονομικά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρία περίπου χρόνια, η Βουλή των Ελλήνων (αυτή που εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2009), στην τελευταία συνεδρίαση πρίν από τη διάλυσή της (11/4/2012), ψήφισε το νόμο 4072 (ΦΕΚ 86/Α/11-4-2012), ο οποίος με το άρθρο 324 ενέκρινε το “Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens ΑΕ” και έδωσε την εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών να την υπογράψει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Στις 22 Αυγούστου 2012, ο κ. Στουρνάρας, υπουργός των Οικονομικών της νέας συγκυβέρνησης (Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ), υπέγραψε την παραπάνω σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρίας Siemens (ΦΕΚ 164/Α/27-8-2012).

Όπως είναι γνωστό, η συμφωνία αυτή “κουκούλωνε” ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, παρά το ότι η σχετική Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που επί πολλές εβδομάδες συνεδρίαζε σχετικά, στο (590 σελίδων) πόρισμά της αποφαίνεται ότι, από τη δράση της εταιρίας υπήρξε ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι το κουκούλωμα έγινε για να αποσιωπηθούν τα ονόματα των ελλήνων πολιτικών που εμπλέκονταν στη δράση και στις δωροδοκίες της Siemens. Πολιτικών που -όπως πολλοί υποστηρίζουν- εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη και στη Βουλή που ορκίστηκε πρόσφατα.

Ο κ. Τσίπρας, με δηλώσεις του τότε, είχε αντιδράσει στη συμφωνία αυτή και είχε δεσμευτεί για την ακύρωσή της. (Δείτε σχετικό άρθρο)


Διαπιστώνοντας ότι, πέραν από τους ακραίων τόνων λεκτικούς βερμπαλισμούς κατά της συμφωνίας αυτής, κανείς πολιτικός δεν αντέδρασε πρακτικά, ο Σύλλογος Έλληνες Φορολογούμενοι και δέκα μέλη του, προχώρησαν στην κατάθεση (στις 26/10/2012)
αίτησης ακύρωσης κατά της συμφωνίας αυτής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αιτούμενοι μάλιστα την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης, καθ' όσον η χώρα βρισκόταν σε δεινή δημοσιονομική κατάσταση και συνεπώς, κάθε καθυστέρηση στη διεκδίκηση αποζημίωσης από τη γερμανική εταιρία θα είχε επιπτώσεις στη δημοσιονομική πορεία της χώρας, αλλά και στην οικονομική πολιτική.

Από τότε, η υπόθεση αναβλήθηκε 3 φορές (17/9/2013, 14/6/2014 και 23/9/2014), επειδή το Ελληνικό Δημόσιο (η “αντίπαλος” πλευρά) δεν προσερχόταν στο Δικαστήριο για να καταθέσει προτάσεις! Το ερώτημα είναι, γιατί το Ελληνικό Δημόσιο αρνούνταν τόσο επίμονα μέχρι σήμερα να καταθέσει προτάσεις;

Η υπόθεση έχει προγραμματισθεί να εκδικασθεί την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015. Εάν οι “Έλληνες Φορολογούμενοι” κερδίσουν την υπόθεση και ακυρωθεί η συμφωνία με τη Siemens, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να διεκδικήσει το Δημόσιο αποζημιώσεις από την εταιρία, ενώ, στις δίκες που θα γίνουν, θα αποκαλυφθούν και τα ονόματα όσων συμμετείχαν στη δυσώδη αυτή υπόθεση.

Θέλει η Κυβέρνηση να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο της Siemens; Θέλει να ξεπλυθεί η ντροπή του επίσημου Κράτους, αλλά και της κοινωνίας; Θέλει να αποδοθεί η δικαιοσύνη; Ήρθε η ώρα να δοθούν απαντήσεις.

Δείτε το κείμενο της αίτησης ακύρωσης



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας