Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας

Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας
image

Eως τις 26 Ιανουαρίου 2015 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής σε πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, το οποίο διοργανώνεται από τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ και εργοδοτικούς φορείς) και περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση και απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, νέοι, ηλικίας έως 29 ετών. Το περιεχόμενο εφαρμογής της δράσης αφορά 8 περιφέρειες και συγκεκριμένα την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, την Ηπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά και το Βόρειο Αιγαίο, με διττή ωφέλεια τόσο για τους εν λόγω αποφοίτους, όσο και για τις επιχειρήσεις που θα τους υποδέχονται.

Δυνητικά δικαιούχοι είναι οι απόφοιτοι: επαγγελματικών λυκείων - ΕΠΑΛ και επαγγελματικών σχολών - ΕΠΑΣ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και αυτοί των δημοσίων και ιδιωτικών ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) που είτε διαθέτουν κρατική βεβαίωση πιστοποίησης είτε βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης και οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 29ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής.

Οι δικαιούχοι θα μοριοδοτηθούν με βάση συγκεκριμένα εκπαιδευτικά, κοινωνικά, ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια (π.χ. εκπαιδευτική επίδοση, χρόνος ανεργίας, ηλικία, φορολογητέο εισόδημα κ.λπ.), τα οποία θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Για τις 80 ώρες θεωρητικών μαθημάτων προβλέπεται χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος-υποτροφίας στους ωφελούμενους καθαρού ύψους 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα θεωρητικής εκπαίδευσης) και καταβολή των οριζόμενων ασφαλιστικών εισφορών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.diasindesi.gr.

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

15




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας