Ανανέωση βιβλιαρίου υγείας στον ΟΑΕΕ ηλεκτρονικά

Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Ανανέωση βιβλιαρίου υγείας στον ΟΑΕΕ ηλεκτρονικά
image

Με ηλεκτρονικό τρόπο και χωρίς τις γνωστές αυτοκόλλητες ετικέτες θα γίνεται στο εξής η ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας των άμεσα ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Βέβαια, παραμένει ως απαραίτητη προϋπόθεση οι ασφαλισμένοι να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και να μην έχουν δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ταμείο ή να έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και να καταβάλλουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις που τους αναλογούν.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, δεν απαιτείται πλέον η ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας μέσω της απόκτησης αυτοκόλλητων ετικετών, καθώς η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Εως και το 2014, για την απόδειξη της ασφαλιστικής ικανότητας αποστέλλονταν από το Ταμείο, στο τέλος κάθε χρόνου, αυτοκόλλητες ετικέτες στους άμεσα ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ καθώς και στα προστατευόμενα μέλη αυτών ώς την ηλικία των 18 ετών.

Από το τρέχον έτος, δεν θα αποστέλλονται αυτοκόλλητες ετικέτες και κατά συνέπεια δεν απαιτείται θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας στις παραπάνω περιπτώσεις, καθώς η ανανέωση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά.

Να σημειωθεί ότι με τη λειτουργία του συστήματος Ατλας, από τις αρχές Ιουλίου του 2014 καταργήθηκε η κατ’ έτος θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και για τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, προσέλευση στα υποκαταστήματα του Ταμείου απαιτείται μόνο στις περιπτώσεις που οι άμεσα ασφαλισμένοι έχουν ενήλικα προστατευόμενα μέλη, οπότε και πρέπει να προσέλθουν οι ίδιοι στο περιφερειακό τμήμα που ανήκουν βάσει της επαγγελματικής έδρας, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι έχουν τις προϋποθέσεις και να καταθέσουν τα ανάλογα δικαιολογητικά για τα προστατευόμενα μέλη.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

15




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας