Στο ρεκόρ του 13,4% τον Νοέμβριο η ανεργία στην Ιταλία

Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Στο ρεκόρ του 13,4% τον Νοέμβριο η ανεργία στην Ιταλία
image

Το ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία ανήλθε τον Νοέμβριο σε νέα επίπεδα ρεκόρ τόσο στον ενεργό πληθυσμό (13,4%) όσο και στους νέους (43,9%), σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής της Ιταλίας (Istat).

Με 13,4%, το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τότε που καθιερώθηκε στην Ιταλία η κατάρτιση μηνιαίων στατιστικών στοιχείων (2004) και τριμηνιαίων (1977). Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον Οκτώβριο και κατά 0,9% σε ένα χρόνο. Είναι επίσης ανώτερο των προβλέψεων των οικονομολόγων (13,1%). Στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών το ποσοστό ανεργίας ανήλθε επίσης σε νέο ρεκόρ, 43,9%, καταγράφοντας αύξηση 0,6% σε ένα μήνα και 2,4 μονάδες σε ένα χρόνο. Ο αριθμός των ανέργων της ηλικιακής αυτής ομάδας ανέρχεται σε 729.000.

Στη Γερμανία

Στη Γερμανία, η αγορά εργασίας έκλεισε το 2014 θετικά, καταγράφοντας νέα απροσδόκητη μείωση της ανεργίας στο 6,5% και μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση του αριθμού των ανέργων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η υπηρεσία για την απασχόληση (CVS). Το ποσοστό ανεργίας σε διορθωμένα στοιχεία  βάσει  των  εποχικών  διακυμάνσεων ήταν τον Δεκέμβριο 6,5%, ενώ αναμενόταν σταθερό σε σχέση με τον Νοέμβριο, που ήταν 6,6%, σύμφωνα με τις προβλέψεις  αναλυτών  του πρακτορείου Bloomberg. Το ποσοστό αυτό ήταν ήδη το χαμηλότερο στη Γερμανία μετά την ενοποίησή της. Ο αριθμός των ανέργων στην πρώτη οικονομία της Ευρώπης μειώθηκε επίσης τον Δεκέμβριο κατά 27.000 άτομα, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν από τις προβλέψεις που υπολόγιζαν μια μείωση κατά 5.000.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

14




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας