Aνοίγει η εφαρμογή για τη ρύθμιση χρεών προς τον ΟΑΕΕ

Αρχική | Οικονομία | Aνοίγει η εφαρμογή για τη ρύθμιση χρεών προς τον ΟΑΕΕ
image

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου με τις αναλυτικές οδηγίες για την υπαγωγή των οφειλετών του Δημοσίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Μετά την τροποποίηση του σχετικού νόμου, όπου εξαιρέθηκαν από τη ρύθμιση ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, οφειλέτες και εφορίες αναμένουν την οριστική απόφαση προκειμένου να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναφέρουν ότι εφόσον εκδοθεί σήμερα η απόφαση, τη Δευτέρα θα ανοίξει και η σχετική εφαρμογή για την υποβολή αίτησης από τους ενδιαφερομένους. Σήμερα, Πέμπτη, με σημαντική καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων ανοίγει και η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για ρύθμιση χρεών προς τον ΟΑΕΕ.

Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέχρι τις 31/3/2015 και υπάγονται σε αυτήν:

• Υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών.

• Μετά από επιλογή του οφειλέτη:

α) Βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής,

β) Βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.

Σημειώνεται ότι οφειλές έως και 15.000 ευρώ μπορούν να ρυθμιστούν σε 100 δόσεις, ενώ μεγαλύτερου ύψους οφειλές ρυθμίζονται σε 72 μηνιαίες δόσεις. Οσο αυξάνονται οι δόσεις, τόσο μειώνονται οι προσαυξήσεις που σβήνονται. Στην περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής του χρέους προβλέπεται η διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

14




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας