Κατάθεση καταγγελιών για φοροδιαφυγή

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Κατάθεση καταγγελιών για φοροδιαφυγή
image

Με το υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου 1143369/24-10-2014, κατατέθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών 67 καταγγελίες πολιτών για φοροδιαφυγή.

Είναι γεγονός ότι, λόγω έλλειψης εθελοντών, το τμήμα καταγγελιών υπολειτούργησε για ένα μεγάλο μέρος του τρέχοντος έτους. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η παράλειψη αυτή να καλυφθεί στις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, καθώς διαπιστώθηκε αδυναμία (ή ακόμη και αδράνεια) των αρμοδίων αρχών, σε παλαιότερες καταγγελίες που υποβλήθηκαν, αποφασίστηκε να υπάρξει πιο εντατική παρακολούθηση των υποθέσεων που καταγγέλλονται, αλλά και αναζήτηση ευθυνών σε περίπτωση που επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα.

Το ζήτημα αυτό, δηλαδή ο τρόπος χειρισμού των καταγγελιών που διαβιβάζονται από το Σύλλογο Έλληνες Φορολογούμενοι προς το Υπουργείο Οικονομικών, θα συζητηθεί και σε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, την οποία έχει αιτηθεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Σιάτρας.

Στις αρχές Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει ειδική έκδοση του Συλλόγου με τίτλο “Η Μαύρη Βίβλος της Φοροδιαφυγής”, στην οποία θα περιγράφεται η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τις χιλιάδες καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στα τελευταία 3 χρόνια, ενώ θα δημοσιευθούν (με κρυμμένα τα “κρίσιμα στοιχεία”) και μερικές χαρακτηριστικές καταγγελίες.

Τέλος, θέλουμε να αναφερθούμε στην ανάγκη ενίσχυσης του Συλλόγου με εθελοντές (δύο άτομα) για να αναλάβουν την διεκπεραίωση και την παρακολούθηση των καταγγελιών. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο ή να μας στείλει μήνυμα στο .


Δείτε το συνοδευτικό έγγραφο για την κατάθεση των καταγγελιών στο Υπουργείο Οικονομικών.

Δείτε το μηχανισμό καταγγελιών.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας