ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ Bloomberg: H Eλλάδα προσπαθεί να «ράψει» ένα πειστικό σχέδιο εξόδου

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Μ.Μ.Ε. | ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ Bloomberg: H Eλλάδα προσπαθεί να «ράψει» ένα πειστικό σχέδιο εξόδου
image

Για προσπάθεια των Ελλήνων αξιωματούχων μα βοηθήσουν τη χώρα να ξεφύγει από το πρόγραμμα διάσωσής της μέσω ενός σχεδίου ασφαλείας κάνει λόγο σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.

Bloomberg: H Eλλάδα προσπαθεί να «ράψει» ένα πειστικό σχέδιο εξόδου

«Οι Έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να πείσουν τους δανειστές τους από τη ζώνη του ευρώ, ώστε να κοιτάξουν πέρα από τα υφιστάμενα χρηματοοικονομικά δίκτυα ασφαλείας και να βοηθήσουν τη χώρα να ξεφύγει από τα δεσμά της διάσωσής της, ξεκινά το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ελληνική πρόταση συνίσταται στο να επιτραπεί στην Ελλάδα η μετατροπή των μη χρησιμοποιούμενων κεφαλαίων από το ισχύον πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών (ΤΧΣ) σε μια «πιστωτική γραμμή», κάτι που θα δώσει στους Έλληνες ένα σχέδιο ασφαλείας στην περίπτωση που δυσκολευτούν να διαθέσουν ομόλογα στις αγορές.

Το Bloomberg διευκρινίζει πως το μέγεθος της πιστωτικής γραμμής μπορεί να φτάσει τα 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2016, συμπεριλαμβανομένων των κερδών των ομολόγων SMPs και ANFAs (τα κέρδη που καταγράφουν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα που δεν μετείχαν στο PSI), τα οποία οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν ήδη δεσμευτεί να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα αναφέρεται, τέλος, στις προσπάθειες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι η χώρα μπορεί να αναχρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της χωρίς τη διεθνή «σανίδα σωτηρίας» που της έχει παρασχεθεί από το 2010.

 

 

Πηγή: ethnos.gr

 

 

14




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας