Ο αντεισαγγελέας ζητεί παραπομπή Παπακωνσταντίνου

Αρχική | Ειδήσεις | Πολιτική | Ο αντεισαγγελέας ζητεί παραπομπή Παπακωνσταντίνου
image

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον Ειδικού Δικαστηρίου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και τριών συγγενών του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εισηγείται με πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας. Ο κ. Πλιώτας ζητεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών να δικαστεί για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου, καθώς και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Την τελική απόφαση ωστόσο για την παραπομπή ή μη σε δίκη του κ. Παπακωνσταντίνου θα λάβει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του ο κ. Πλιώτας επισημαίνει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ δεν διέταξε επί του θέματος φορολογικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο.

Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά τη δικαστική εξέλιξη δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε καμία δήλωση σεβόμενος τη διαδικασία, ωστόσο αρμόδιοι κύκλοι επισήμαιναν ότι όλες οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι αβάσιμες και έχουν απαντηθεί από το πολυσέλιδο υπόμνημά του.

Προ μηνών, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε απολογηθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Οι συγγενείς

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εισηγείται να παραπεμφθούν σε δίκη και οι συγγενείς του πρώην υπουργού, τα ονόματα των οποίων, κατά την κατηγορία, διαγράφηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ. Πρόκειται για τους Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικιαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη, οι καταθέσεις των οποίων υπολογίζονται από τους δικαστές περί τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την πληροφορίες, στην πρότασή του ο κ. Πλιώτας ζητεί την παραπομπή τους ως συμμετόχων, επισημαίνοντας ότι εκμεταλλεύτηκαν τη συγγένειά τους με τον πρώην υπουργό Οικονομικών προκειμένου να διαγραφούν από τη λίστα Λαγκάρντ.

 

 

 

Εύα Καραμανώλη

Πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

11




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας