Bundesbank: Σταθερό το γερμανικό ΑΕΠ κατά το β΄ τρίμηνο του 2014

Αρχική | Οικονομία | Bundesbank: Σταθερό το γερμανικό ΑΕΠ κατά το β΄ τρίμηνο του 2014
image

Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζας της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα πως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας παρέμεινε στάσιμο στο δεύτερο τρίμηνο 2014, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες επέδρασαν αρνητικά στη βιομηχανική παραγωγή και τις κατασκευές.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η προειδοποίηση που απευθύνει μέσω της μηνιαίας έκθεσης της η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, είναι μια ένδειξη ότι η Ευρωζώνη θα δυσκολευτεί να αυξήσει τον ήπιο ρυθμό ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου 2014. Η γερμανική στατιστική υπηρεσία αναμένεται να ανακοινώσει τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου στις 14 Αυγούστου.

Στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου 2014, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση και κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση, όταν η γερμανική οικονομία σημείωσε το ίδιο διάστημα ετήσια ανάπτυξη 3,3%. Η Γερμανία αντιστοιχεί στο 30% του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, κάτι που δείχνει ότι οι επιδόσεις της επιδρούν άμεσα στο ΑΕΠ της νομισματικής ένωσης .

Η έκθεση της Bundesbank δεν παρέχει συγκεκριμένη εκτίμηση για την ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Πάντως,  η Bundesbank έχει προβλέψει ότι το ΑΕΠ της Γερμανίας θα αυξηθεί κατά 1,9% εφέτος.

 

 

Πηγή: tovima.gr

 

 

10




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας