Οι «ποινές» για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις - Πότε θα ανοίξει ξανά το Taxisnet για τους φετινούς «ξεχασιάρηδες»

Αρχική | Φορολογικά | Οι «ποινές» για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις - Πότε θα ανοίξει ξανά το Taxisnet για τους φετινούς «ξεχασιάρηδες»
image

Δεν θα αναγνωριστούν οι αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών που συγκέντρωσαν οι φορολογούμενοι το 2013

Πρόσθετους φόρους και πρόστιμα θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος εντός της προθεσμίας που έληξε τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουλίου.

Οι επιβαρύνσεις διευκρινίζονται σε εγκύκλιο της γ.γ. Εσόδων, Κατερίνας Σαββαϊδου, η οποία βγήκε στον «αέρα» με το που «έκλεισε» η εφαρμογή των δηλώσεων Ε1 στο σύστημα Taxisnet.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο στις εκπρόθεσμες δηλώσεις οικονομικού έτους 2014 που θα υποβληθούν μετά τις 14/7/2014, θα επιβληθεί:

- Πρόσθετος φόρος 1% επί του οφειλούμενου με τη δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης, με αφετηρία υπολογισμού την 15η Ιουλίου 2014.

- Για τις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Επίσης δεν θα αναγνωριστούν οι αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών που συγκέντρωσαν οι φορολογούμενοι το 2013. Αυτό θα έχει ως συνέπεια επιβάρυνση με επιπλέον φόρο 22% επί του εισοδήματος που ο φορολογούμενος έπρεπε να καλύψει με αποδείξεις.

Η καθυστέρηση πληρωμής οποιουδήποτε φόρου επισύρει την ταυτόχρονη επιβολή τόκων, οι οποίοι υπολογίζονται με ετήσιο επιτόκιο 8,79% ή 0,73% το μήνα, και προστίμων, τα οποία ενεργοποιούνται μόλις περάσουν 2 μήνες από την τελευταία ημερομηνία εμπρόθεσμης καταβολής (από την κανονική προθεσμία).

Κατά την τελευταία ημέρα υποβλήθηκαν 276.000 φορολογικές δηλώσεις με το σύνολό τους να διαμορφώνεται στις 5.812.000. Με την παράταση των 14 ημερών που δόθηκε εκτιμάται ότι το 99% περίπου των φορολογούμενων υπέβαλαν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήλωση.

Στα τέλη της εβδομάδος ή τις αρχές της επόμενης αναμένεται να ανοίξει ξανά το Taxisnet, αλλά πλέον οι δηλώσεις θα θεωρούνται εκπρόθεσμες.

 

 

 

Μ. Χ.

Πηγή: bankingnews.gr

 

 

 

11




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας