Με προβλήματα η πρόσβαση στο Taxis –Στα 1000 ευρώ ο μέσος φόρος

Αρχική | Φορολογικά | Με προβλήματα η πρόσβαση στο Taxis –Στα 1000 ευρώ ο μέσος φόρος
image

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν από το πρωί οι φορολογούμενοι που επιχειρούν να συνδεθούν με το Taxis για να διεκπεραιώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Τα προβλήματα έχουν γίνει αντιληπτά από την αρμόδια Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και αναζητείται λύση. Περισσότερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν όσοι επιχειρούν να συνδεθούν με την εφαρμογή για την υποβολή του βασικού εντύπου της φορολογικής δήλωσης Ε1.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λήγει στο τέλος Ιουνίου. Προς το παρόν, έχουν υποβληθεί δύο εκατομμύρια δηλώσεις κάτι που σημαίνει ότι υπολείπονται τέσσερα εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.

Η μέση επιβάρυνση ξεπέρασε ήδη τα 1000 ευρώ. Από τα 1.992.299 εκκαθαριστικά που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα, τα 728.809 είναι χρεωστικά. Ο συνολικός φόρος που έχει καταλογιστεί, διαμορφώνεται στα 736.582.211 ευρώ που σημαίνει ότι η μέση επιβάρυνση ανέρχεται στα 1010 ευρώ. Οι πιστωτικές δηλώσεις είναι 404.845 και αντιστοιχούν στο 21% και οι μηδενικές 794.291.

Με δεδομένο ότι υπολείπονται τέσσερα εκατομμύρια δηλώσεις, θα πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον 200.000 δηλώσεις ημερησίως σε καθημερινή βάση προκειμένου το σύνολο των φορολογουμένων να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία.

Εν τω μεταξύ, πέραν των προβλημάτων λειτουργίας, ακόμη δεν έχει επανέλθει η διαδικασία έκδοσης των πιστοποιητικών φορολογικής ενημερότητας και των εκκαθαριστικών σημειωμάτων. Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αυτό να συνέβαινε σήμερα.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει υπάρξει νεώτερο για το ποιος θα αναπληρώσει τον Χάρη Θεοχάρη υπογράφοντας τις βεβαιώσεις και τα εκκαθαριστικά μέχρι να οριστεί ο καινούργιος γενικός γραμματέας εσόδων.

Επίσης, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι πότε θα παραμείνει ανοικτή η εφαρμογή για την υποβολή των εντύπων Ε9.

 

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

 

11




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας