Πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 19/2/2014

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Πρακτικά Δ.Σ. | Πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 19/2/2014
image

 

Η συνεδρίαση συγκλήθηκε μετά από συμφωνία μεταξύ όλων των συμβούλων που εκλέχθηκαν στην εκλογή της 9ης Φεβρουαρίου 2014.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2014, στα γραφεία του Συλλόγου, επί της οδού Μνησικλέους 2, στην Αθήνα.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν τα παρακάτω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:
Ελένη Καραμανλή, Μάρω Καψή, Χρήστος Κλειώσης, Γιάννης Κυριακόπουλος, Στέλιος Σακαρέτσιος, Φώτης Σαραντόπουλος, Γιάννης Σιάτρας, Σταύρος Τερζάκης και Γιώργος Χριστοφορίδης.
Απουσίασαν τα μέλη Σωτήρης Μπότας και Παναγιώτης Χασιώτης.

Το κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν η συγκρότηση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.
Για τη θέση του Προέδρου ως υποψήφιος προτάθηκε ο Γιάννης Σιάτρας, ο οποίος και αποδέχθηκε την υποψηφιότητα αφού ανέφερε ότι “οι θητείες στη θέση του Προέδρου του Συλλόγου δεν πρέπει να είναι πολυετείς, αφού ο Σύλλογος πρέπει να δημιουργεί ικανά στελέχη που θα εναλλάσσονται στις ανώτατες θέσεις” και ότι “θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή πριν από τη λήξη της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλο μέλος του νεοεκλεγέντος ΔΣ να υπηρετήσει στη θέση αυτή”. Στη συνέχεια, τα μέλη ομόφωνα αποδέχθηκαν την πρόταση για την εκλογή του Γιάννη Σιάτρα στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Για τη θέση του Αντιπροέδρου προτάθηκε ο Γιάννης Κυριακόπουλος, πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή.
Για τη θέση του Γραμματέα, προτάθηκε ο Χρήστος Κλειώσης, πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή.
Για τη θέση του Ταμία, προτάθηκε ο Σταύρος Τερζάκης, πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή.
Μετά από την εκλογή, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Γιάννης Σιάτρας
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Κυριακόπουλος
Γραμματέας: Χρήστος Κλειώσης
Ταμίας: Σταύρος Τερζάκης
Μέλη: Ελένη Καραμανλή, Μάρω Καψή, Σωτήρης Μπότας, Στέλιος Σακαρέτσιος, Γιώργος Χριστοφορίδης.
Αναπληρωματικά μέλη: Φώτης Σαραντόπουλος, Παναγιώτης Χασιώτης.

Στη συνέχεια, το Σώμα συζήτησε μερικά επείγοντα θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τη δράση του Συλλόγου και λήφθηκαν, ομόφωνα, οι παρακάτω αποφάσεις:

1) Με βάση τους περιορισμούς που υφίστανται λόγω της δυναμικότητας του Συλλόγου σήμερα, αποφασίστηκε η δράση του Συλλόγου κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους να περιοριστεί σε συγκεκριμένα θέματα τα οποία έχουν μεγάλη σημασία και προτεραιότητα για την κοινωνία και τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων μελών. Ως τέτοια θέματα κρίθηκαν:
α) Η παρέμβαση υπέρ του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) στη δίκη που θα διεξαχθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που θα εξετάσει την αντισυνταγματικότητα του ΕΕΤΗΔΕ.
β) Η προσπάθεια σύνδεσης της φορολογίας με την πραγματική φοροδοτική ικανότητα ενός φορολογούμενου. Για το σκοπό αυτό, ο Σύλλογος θα προετοιμαστεί για να υποβάλει προσφυγή κατά του εκκαθαριστικού οικονομικά ασθενούς μέλους του (άτομο με χαμηλό εισόδημα ή και άνεργος). Η ενέργεια αυτή θα υλοποιηθεί κατά τους επόμενους μήνες.
γ) Η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της αύξησης της θέσης των τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα κατά την περίοδο 2009-2012, κάτι που είχε εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα για την εξέλιξη του δημοσίου χρέους. Σημειώνεται ότι η δράση αυτή θα υλοποιήσει σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 9ης Φεβρουαρίου 2014.
δ) Πραγματοποίηση εκστρατείας για την ενημέρωση των μελών του Συλλόγου και των πολιτών γενικότερα για τη δυνατότητα αμφισβήτησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Η δράση αυτή θα γίνει στα πλαίσια της προσπάθειας εξορθολογισμού των ισχύοντων αντικειμενικών αξιών ακινήτων, αλλά και της φορολογίας ακινήτων γενικότερα.
ε) Η εξέταση της δυνατότητας για ανάληψη δράσης κατά της εταιρίας Siemens, στα πλαίσια εφαρμογής της νομοθεσίας άλλων κρατών (για παράδειγμα ο νόμος Foreign Corrupt Practices Act των ΗΠΑ).
Το Σώμα ανέθεσε στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο να συντονίσουν τη δράση επί των θεμάτων αυτών.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν είναι:

- Η συμμετοχή του Συλλόγου στην έκθεση Money Show 2014 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 29 και 30 Μαρτίου 2014, καθώς και η οργάνωση εκδήλωσης την Κυριακή 30 Μαρτίου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα πρόσφατων μελετών του Συλλόγου και το θέμα: “Το φορολογικό πρόβλημα της Ελλάδας”.
- Να συντάσσεται κάθε βδομάδα, με μέριμνα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και με ευθύνη του Προέδρου και του Γραμματέα, κείμενο για δημοσίευση στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Το Χωνί”, για όσο διάστημα διατηρείται η συνεργασία του Συλλόγου με την εφημερίδα.
- Να αποδεχθεί ο Σύλλογος την πρόταση του ιντερνετικού τηλεοπτικού σταθμού promitheas-tv για τη δωρεάν συμμετοχή σε εβδομαδιαία ωριαία εκπομπή της, με θεματολογία που θα επιλέγει ο Σύλλογος.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας