Γενική Συνέλευση: Νέο ξεκίνημα για τον Σύλλογο (Κυριακή 9/2/2014)

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Γενική Συνέλευση: Νέο ξεκίνημα για τον Σύλλογο (Κυριακή 9/2/2014)
image

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου “Έλληνες Φορολογούμενοι”.

Στη Συνέλευση αυτή, θέλουμε να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Για το λόγο αυτό, θα εκλέξουμε και νέα Διοίκηση. Ο Σύλλογος υπολειτούργησε κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2013. Και έχασε ένα μέρος από τη δυναμική του. Το γιατί υπολειτούργησε και το πώς θα αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη στο μέλλον, θα αναλυθεί και θα συζητηθεί την Κυριακή.

Το ζητούμενο είναι το νέο ξεκίνημα. Το ξεκίνημα αυτό, σε πρώτη φάση, θα βασιστεί σε έναν πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό για το τί θέλουμε να κάνουμε. Στη δεύτερη φάση, ο Σύλλογος, θα πάρει και πάλι δυναμική από τις ίδιες τις εξελίξεις, όπως είχε πάρει και το 2011, τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του. Μόνο που, αυτή τη φορά, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να υποδεχθούμε τη δυναμική αυτή και να την κάνουμε να λειτουργήσει για την επίτευξη των σκοπών μας.

Το νέο ξεκίνημα γίνεται σε ικανοποιητικές βάσεις. Με έναν ικανοποιητικό αριθμό μελών, με δομές λειτουργίας, με εμπειρία στην αντιμετώπιση θεμάτων, με ένα καλό site, με αναγνωρισιμότητα και με ένα σημαντικό ιστορικό δράσεων.

Οι δράσεις που το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο έχει σχεδιάσει και, μετά από την έγκριση της Συνέλευσης, μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, είναι:

- Εκστρατεία για την παύση του προσδιορισμού της (φορολογικής) αξίας ενός ακινήτου με βάση την “αντικειμενική” του αξία. Στόχος αυτής της δράσης είναι η εξισορρόπηση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές, σε πρώτη φάση και η πλήρης κατάργησή τους και η δημιουργία ενός ρεαλιστικού συστήματος προσδιορισμού των αξιών των ακινήτων σε δεύτερη φάση.

- Έναρξη νομικού αγώνα για την κατάργηση των αντισυνταγματικών διατάξεων στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.

- Υποβολή μηνυτήριας αναφοράς αναφορικά με το ζήτημα της αύξησης των θέσεων των τραπεζών σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου κατά την περίοδο 2009-2012, εξέλιξη που είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για τους φορολογούμενους.

- Επανάληψη της προετοιμασίας (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας), ώστε να ξεκινήσει από το νέο σχολικό έτος η σειρά δράσεων για την “εμπέδωση φορολογικής συνείδησης στους μικρούς μαθητές”.

- Συνέχιση (αναβίωση) της δράσης για την ανακήρυξη “Ημέρας Φορολογουμένων” από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Συνέχιση (αναβίωση) της δράσης για τη δημιουργία της “Χάρτας των Δικαιωμάτων των Φορολογούμενων” και την υποβολή της στην Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα για δεσμευτική αποδοχή.

- Σύναψη συνεργασιών με ΜΜΕ με στόχο την πιο άνετη προβολή των θέσεων του Συλλόγου.
- Ολοκλήρωση και δημοσίευση συγκριτικής μελέτης για τη φορολογία στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Συγκρότηση ομάδας εθελοντών για τη λειτουργία “τμήματος μελετών”.

- Συγκρότηση ομάδας εθελοντών για τη λειτουργία “κοινωνικής δράσης”.

- Συγκρότηση ομάδας εθελοντών για τις επαφές του Συλλόγου με κοινωνικούς Συλλόγους και κοινωνικούς φορείς.

- Αναβίωση του “Δημοσιονομικού Παρατηρητηρίου”. Ολοκλήρωση του σχετικού λογισμικού για δημιουργία σχετικής σελίδας στο ίντερνετ.

Αυτά είναι μία σειρά από ζητήματα και δράσεις που θα ξεκινήσουν άμεσα. Βεβαίως, ανάλογα με την εξέλιξη της δυναμικότητας του Συλλόγου σε εθελοντές, τα ζητήματα και οι δράσεις μπορούν να διευρυνθούν σημαντικά.


Σας καλούμε να έρθετε στη Συνέλευση της Κυριακής. Όσοι δε μας ξέρετε, ελάτε να μας γνωρίσετε. Να συμμετάσχετε και σεις στο νέο ξεκίνημα του Συλλόγου. Να προτείνετε τα δικά σας θέματα. Να ενταχθείτε στις ομάδες που θα αρχίσουν να δημιουργούνται.

Μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Με τη δική σας συμμετοχή. Τη συμμετοχή των πολιτών. Μπορούμε να ξεκινήσουμε να βελτιώνουμε την πορεία της κοινωνίας και της χώρας. Κομμάτι – κομμάτι. Με μικρά και αργά βήματα στην αρχή. Που στη συνέχεια θα γίνονται μεγαλύτερα και επιταχυνόμενα. Και με έναν σταθερό προσανατολισμό: Να μην ξαναζήσει η χώρα μας την περιπέτεια που έζησε και η οποία εξακολουθεί να την ταλαιπωρεί μέχρι σήμερα.


Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014. Στις 11:00 το πρωί. Στα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43 (είσοδος από οδό Μνησικλέους, στον 6ο όροφο).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: .
Βρείτε τη διεύθυνση στον χάρτη: http://goo.gl/maps/AAg4S


Δείτε τη σελίδα των μέχρι σήμερα δράσεων του Συλλόγου

Δείτε τη σελίδα με τις ανακοινώσεις

Δείτε τη σελίδα των μελετών

Δείτε το Καταστατικό του Συλλόγου





Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (3 σχολιάστηκε):

Marcio την 08 Σεπτεμβρίου 2014
avatar
This post has helped me think things thrgouh http://lqbkdsaou.com [url=http://nbksfmnnzc.com]nbksfmnnzc[/url] [link=http://drotjplfrw.com]drotjplfrw[/link]
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Eliane την 04 Σεπτεμβρίου 2014
avatar
It's about time soomene wrote about this. http://sllkdx.com [url=http://usxftub.com]usxftub[/url] [link=http://xzahiyaxrxh.com]xzahiyaxrxh[/link]
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Viney την 03 Σεπτεμβρίου 2014
avatar
Hey, that's the grseteat! So with ll this brain power AWHFY?
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 3 | προβολή: 1 - 3

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας