Διπλό ατόπημα η εξαγορά (με € 800.000) μίας θέσης για τα τελικά του μουντομπάσκετ!

Αρχική | Απόψεις | Καταγγελίες | Διπλό ατόπημα η εξαγορά (με € 800.000) μίας θέσης για τα τελικά του μουντομπάσκετ!
image

Είναι διπλό το ατόπημα στο οποίο υπέπεσε η Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, μέσα από τη συμμετοχή της στη διαδικασία “πλειστηριασμού” που έχει προκηρύξει η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Fédération Internationale de Basketball Amateur -  FIBA) για την κατάληψη τεσσάρων θέσεων για συμμετοχή στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από ομάδες που απέτυχαν στον αγωνιστικό τομέα.

Όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ, η Ελλάδα, μέσω της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, συμμετέχει στον “πλειοδοτικό διαγωνισμό” που -με βάση το σύστημα “wild card” της FIBA- έχει προκηρυχθεί, για την ...εξαγορά μίας θέσης που θα οδηγήσει την εθνική μας ομάδα μπάσκετ, στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Ισπανία το καλοκαίρι του 2014. Και, στην προσπάθειά της να πλειοδοτήσει, η ΕΟΚ, έχει προσφέρει στη FIBA το ποσό του ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων, ή € 800.000 περίπου.

Το ατόπημα είναι διπλό. Και αυτό επειδή είναι απαράδεκτο να πληρώνει το χρεοκοπημένο μας κράτος το ποσό των € 800.000 για να συμμετάσχει η Εθνική μας ομάδα στον τελικό μιας διοργάνωσης. Οποιοδήποτε ποσό θα ήταν απαράδεκτο. Πολύ δε περισσότερο σήμερα που η χώρα έχει χρεοκοπήσει και που η κοινωνία -στην κυριολεξία- αιμορραγεί.

Επιπρόσθετα, θεωρούμε ότι η ΕΟΚ δίνει ένα κάκιστο παράδειγμα στην ελληνική κοινωνία και ιδίως στους νέους μας. Εφ’ όσον η ομάδα απέτυχε αγωνιστικά και δεν προκρίθηκε για να συμμετάσχει στους τελικούς της διοργάνωσης, είναι απαράδεκτο να συμμετάσχει δια της “πλαγίας οδού”. Επί τρεις περίπου δεκαετίες, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία τιμά, αγαπά και υποστηρίζει την Εθνική ομάδα μπάσκετ. Κανείς μας δε θα ήθελε να δει την ομάδα αυτή να εξαγοράζει θέσεις και συμμετοχές σε διοργανώσεις, αφού αυτή απέτυχε στους αγωνιστικούς χώρους. Είναι βέβαιο ότι, οι παίκτες και οι παράγοντες θα διδαχθούν από την αποτυχία αυτή και θα προσπαθήσουν να μην ξανασυμβεί.


Ο Σύλλογος Έλληνες Φορολογούμενοι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να αποσύρει η χώρα την προσφορά της και να παύσει να συμμετέχει σε αυτή την απαράδεκτη πλειοδοσία, αξιώνοντας να επιστραφούν τα χρήματα τα οποία έχει -μέχρι σήμερα- “δωρήσει”. Παράλληλα, θα διαμαρτυρηθεί προς τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος -κατά την άποψή μας- έπρεπε να είχε δράσει άμεσα και να είχε διακόψει τόσο το διασυρμό της χώρας μας, όσο και τη σπατάλη που επιχειρείται. Θα διαμαρτυρηθεί και προς τη διοίκηση της Eurobank (επίσημη χορηγό της Εθνικής ομάδας μπάσκετ) προς την οποία θα υπενθυμίσει ότι, μετά τη χρεοκοπία της, ανακεφαλαιοποιήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, τα οποία οφείλει να σέβεται.

Το όλο περιστατικό προκαλεί θλίψη. Όχι τόσο για τα χρήματα που πετάγονται. Αλλά κυρίως για το γεγονός ότι, μετά από τόσα χρόνια κρίσης, κάποιοι αποδεικνύουν ότι αυτοί που διοικούν τη χώρα δε μπορούν να αλλάξουν μυαλά. Αυτή η συμπεριφορά μας δείχνει ότι το “τούνελ” θα είναι ακόμη μακρύ.


Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και αρθρογραφία για το θέμα:
800.000 ευρώ η δωρεά μας στη FIBA
Δίνουμε δωρεά 800.000 ευρώ στη FIBA για να παίξει η Εθνική Μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο!



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας