Η Δημοκρατία χρειάζεται τη συμμετοχή των πολιτών! Ελάτε να ενισχύσουμε το Σύλλογο “Έλληνες Φορολογούμενοι” και τη Δημοκρατία μας!

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Η Δημοκρατία χρειάζεται τη συμμετοχή των πολιτών! Ελάτε να ενισχύσουμε το Σύλλογο “Έλληνες Φορολογούμενοι” και τη Δημοκρατία μας!
image

Το κενό των τελευταίων μηνών, στη λειτουργία του Συλλόγου, δε μας επιτρέπει να “θριαμβολογήσουμε” για τη δράση του κατά το 2013. Εν τούτοις, στα περίπου 3 χρόνια που υφίσταται ο Σύλλογος, μπορούμε να κάνουμε έναν θετικό απολογισμό. Και μπορούμε να κάνουμε και πάρα πολλές επισημάνσεις.

Ο απολογισμός (μέρους) της δράσης μας, παρατίθεται στο site, στις σελίδες:
Δράσεις:
https://forologoumenos.gr/draseis/index.1.html

Ανακοινώσεις: https://forologoumenos.gr/draseis/anakoinoseis/index.1.html

Μελέτες: https://forologoumenos.gr/draseis/meletes/index.1.html

Εκδόσεις: https://forologoumenos.gr/permalink/13988.html

Εκδηλώσεις: https://forologoumenos.gr/draseis/ekdiloseis/index.1.html

Βέβαια, υπάρχουν και πολλές άλλες δράσεις, για τις οποίες δε γράφτηκε κάποιο άρθρο και που παρουσιάζονται μέσα από τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου ή και το αρχείο αλληλογραφίας του Συλλόγου.

Όμως, αυτά δεν έχουν και τόσο σημασία. Ανήκουν στο παρελθόν. Σημασία έχει το, όπως αποδείχθηκε, ο Σύλλογος μπορεί να πετύχει και πάλι μία πολύ σημαντική δράση:

- Σε επίπεδο εναντίωσης στην πρωτόγνωρη φορολογική επιδρομή του Κράτους.

- Στην προάσπιση των δικαιωμάτων των φορολογούμενων, μέσω δικαστικών προσφυγών.

- Στην κατάθεση προτάσεων στα κόμματα και την Κυβέρνηση.

- Στον έλεγχο των κρατικών δαπανών.

- Στον έλεγχο των δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

- Στην εκπαίδευση των πολιτών και ιδίως της νέας γενιάς για τη βελτίωση του επιπέδου της φορολογικής συνείδησης.

- Στην κατάρτιση μελετών γύρω από φορολογικά, ασφαλιστικά και γενικότερα οικονομικά ζητήματα.

- Στην εκπροσώπηση μελών του στις δημόσιες αρχές, για φορολογικές υποθέσεις.

- Στην πληροφόρηση για τις φορολογικές και ασφαλιστικές εξελίξεις.

- Στην οργάνωση διαφόρων δράσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

- Στην προώθηση ζητημάτων που αφορούν τους φορολογούμενους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία έδειξε ότι, για να επιτευχθούν οι στόχοι του Συλλόγου, δεν αρκεί η εθελοντική εργασία μερικών ανθρώπων. Η εμπειρία επίσης έδειξε ότι δεν είναι απαραίτητα και πολλά χρήματα (ο Σύλλογος ουδέποτε αντιμετώπισε οικονομικό πρόβλημα). Χρειάζεται συμμετοχή περισσότερων μελών και εθελοντική προσφορά εργασίας. Έστω λίγη. Στον τομέα που κάποιος μπορεί.

Χρειάζεται μία καλύτερη οργάνωση. Εδώ, υπάρχει σφάλμα των παλαιότερων διοικήσεων. Σφάλμα που ελπίζουμε να διορθωθεί. Χρειάζεται μία καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου υλικού που έχει ο Σύλλογος, αλλά και των ανθρώπων που θα τον πλησιάσουν το μέλλον. Το σχέδιο για την οργάνωση του Συλλόγου υφίσταται. Και θα υλοποιηθεί μετά τη Γενική Συνέλευση του Φεβρουαρίου, μετά και τις τροποποιήσεις που θα κάνει και η νέα διοίκηση.

Η εμπειρία που έχουμε πλέον αποκτήσει τα παλαιότερα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου, θα είναι πολύτιμη για τα νέα μέλη του Συλλόγου και τη νέα Διοίκηση.


Η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που, σε καμία περίπτωση, δε θα πρέπει να το θεωρήσουμε ως δεδομένο. Η Δημοκρατία απαιτεί την επαγρύπνηση και τη συμμετοχή των πολιτών. Του κάθε πολίτη. Εάν η Δημοκρατία στη χώρα μας χωλαίνει, οφείλεται και στο ότι, σε γενικές γραμμές, δε μπόρεσαν να αναπτυχθούν επαρκώς ομάδες κοινωνικής και συλλογικής δράσης.

Οι Σύλλογοι Φορολογουμένων στις βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες, αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, είναι ισχυροί και έχουν σημαντική επίδραση στα ζητήματα διαχείρισης των κρατών τους. Εάν και η Ελλάδα είχε κάτι αντίστοιχο, είναι βέβαιο ότι -σε μεγάλο βαθμό- θα είχε αποφύγει πολλά από τα σημερινά της προβλήματα.

Ελάτε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Υπάρχουν οι βάσεις. Υπάρχει η εμπειρία. Ελάτε να βάλουμε μπρος σε κάτι δυνατό και σημαντικό για την κοινωνία μας.

Εγγραφείτε στο Σύλλογο, λάβετε μέρος στη Γενική Συνέλευση και τη Διοίκηση του Συλλόγου!

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014: Γενική Συνέλευση και Εκλογές του Συλλόγου Έλληνες Φορολογούμενοι!




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας