Βγήκε για ελέγχους στην «ασυμμόρφωτη» αγορά η ΤτΕ

Αρχική | Φορολογικά | Ασφαλιστικά | Βγήκε για ελέγχους στην «ασυμμόρφωτη» αγορά η ΤτΕ
image

Συναγερμός έχει σημάνει στην αγορά εξαιτίας των αιφνιδιαστικών επισκέψεων της ΤτΕ σε ασφαλιστικές εταιρείες.  Στελέχη της εποπτικής αρχής πήγαν σε εταιρείες και αναζήτησαν στοιχεία σχετικά με τα νέα δεδομένα  που ισχύουν στο θέμα της είσπραξης και απόδοσης ασφαλίστρων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπιστώσεις δεν είναι ενθαρρυντικές ως προς την συμμόρφωση των εταιρειών,  κάτι όμως που ήταν αναμενόμενο αφού για να υπάρξει απόλυτη εναρμόνιση απαιτείται χρόνος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από τις επισκέψεις της ΤτΕ  που έγιναν  και σε ελληνικές και σε πολυεθνικές εταιρείες –και συνεχίζονται- έγινε αντιληπτό ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς την συμμόρφωση και πώς τα δεδομένα είναι περίπου ίδια για όλους.

Δηλαδή, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, παρουσιάζεται αντικειμενική δυσκολία που δεν σχετίζεται μόνο με την εταιρεία αλλά με την υλοποίηση των όσων απαιτούνται από τις εταιρείες και τους διαμεσολαβούντες.

Επίσης κατά τις ίδιες πληροφορίες και η ΤτΕ αναγνωρίζει την δυσκολία που υπάρχει στην αγορά και έχει καταγράψει τα αντικειμενικά προβλήματα άμεσης εφαρμογής του νέου εισπρακτικού. Ωστόσο  οφείλει να επισκεφθεί τις εταιρείες και να αναζητήσεις στοιχεία. Οι επισκέψεις της έχουν –προς το παρόν- χαρακτήρα διερευνητικό και παράλληλα για να μην υπάρξει χαλάρωση.  Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αναμένεται να υπάρχει χαλάρωση και η γενική κατεύθυνση είναι να εφαρμοστεί το νέο εισπρακτικό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Την ίδια ώρα οι ασφαλιστικές και τα διαμεσολαβητικά γραφεία τεστάρουν τις αντοχές τους στα νέα συστήματα και στην παρακολούθηση των ημερομηνιών, των διαδικασιών κ.λπ. και όπως λένε στο iw και απέναντι στην νομοθεσία δεν έχουν συμμορφωθεί και θεωρούνται παραβάτες και έχουν επιβαρυνθεί σε χρόνο και χρήμα.  Μάλιστα επισημαίνουν ότι έχουν ανησυχία και με τους ασφαλισμένους  μήπως και αδυνατώντας να πληρώσουν προκαταβολικά και σε αυστηρά καθορισμένη ημερομηνία, τελικώς αποφασίσουν να διακόψουν την ασφάλισή τους με ολέθριες επιπτώσεις για τον κλάδο.




Πηγή: insuranceworld.gr




9




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας