Δίνεται στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ

Αρχική | Φορολογικά | Ασφαλιστικά | Δίνεται στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ
image


Ο οργανισμός μετατρέπεται σε αγοραστής υπηρεσιών υγείας
Εν μέσω διαλόγου και απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, δίνεται στη δημοσιότητα από τον υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, αλλαγή ρόλου του Οργανισμού και μεταφορά του επιστημονικού προσωπικού των υγειονομικών μονάδων στο ΕΣΥ.

Γιατροί και εργαζόμενοι, που θα μεταφερθούν στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα έχουν, στο σύνολό τους, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Αυτό σημαίνει ότι αμέσως μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο, το οποίο κατατίθεται στη Βουλή της Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, και γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους γιατρούς, θα πρέπει να κινήσουν όλες τις διαδικασίες προκειμένου να βάλουν «λουκέτο» στα ιατρεία τους.

Μαζί με την αίτηση που θα προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Υγειονομικών Περιφερειών, πρέπει να επιδείξουν και το έγγραφο που βεβαιώνει το κλείσιμο του ιδιωτικού ιατρείου τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θέσεις των ιατρών και των λοιπών εργαζομένων που θα συσταθούν είναι ανάλογες των ήδη υπηρετούντων στον ΕΟΠΥΥ.

Με το νομοσχέδιο, ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε αγοραστής υπηρεσιών υγείας. Προβλέπεται η θέσπιση του οικογενειακού γιατρού και η 24ωρη λειτουργία ορισμένων Κέντρων Υγείας. Αυτά θα επιλεγούν μετά την ένταξη των Κέντρων Υγείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

 

 

Φυντανίδου Ελενα
Πηγή:tovima.gr

 

 

 

9

 




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας