Ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλές στον ΟΑΕΕ έως 10.000 ευρώ

Αρχική | Φορολογικά | Ασφαλιστικά | Ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλές στον ΟΑΕΕ έως 10.000 ευρώ
image

Νέες ρυθμίσεις για τους οφειλέτες μικρών ποσών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) προωθεί το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να τακτοποιήσουν τα χρέη τους, να αρχίσουν να καταβάλλουν τις τρέχουσες οφειλές εισφορών και να επανακτήσουν τα δικαιώματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σχετική προαναγγελία της ρύθμισης έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 350.000 οφειλέτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στα αυστηρά κριτήρια ένταξης στη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, με αποτέλεσμα να χάνουν και τη δυνατότητα νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση φορολογικής ενημερότητας οφειλέτες με ποσά από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει βελτίωση στα αυξημένα κριτήρια που αφορούν το πλήθος των δικαιολογητικών που τους ζητούνται, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει επέκταση της ρύθμισης με τη μείωση κατά δύο κλιμάκια των ασφαλιστικών εισφορών. Με συνέπεια -για παράδειγμα- όσοι έχουν ενάμισι με δύο χρόνια οφειλές -με δόση γύρω στα 200 ευρώ- να τύχουν μεγάλης μείωσης στο ύψος των τρεχουσών εισφορών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου στη Βουλή, θα υπάρξει ρύθμιση και για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ελευθέρων επαγγελματιών, που έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. «Χωρίς να δημιουργείται αντικίνητρο για την πληρωμή, όσων τουλάχιστον έχουν τη δυνατότητα, των οφειλομένων, θα πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση» σημείωσε ο υφυπουργός Εργασίας, προσθέτοντας πως η σχετική διευκόλυνση θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους από ανίατες ασθένειες αλλά και άλλες ομάδες ασφαλισμένων όπως έγκυες γυναίκες.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

9




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας