Περικοπές εφ΄ άπαξ και συντάξεων στα ρετιρέ Βουλής - ΔΕΚΟ

Αρχική | Φορολογικά | Ασφαλιστικά | Περικοπές εφ΄ άπαξ και συντάξεων στα ρετιρέ Βουλής - ΔΕΚΟ
image

Στοχευμένες περικοπές σε εφ΄ άπαξ και συντάξεις προανήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε συνέδριο του ΣΕΤΕ

Οπως είπε ο υπουργός «η ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα προέλθει πλέον από οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα. Αυτά εξάντλησαν τις δυνατότητές τους.

Θα προέλθει από τη φορολογική συμμόρφωση, στοχευμένες περικοπές δαπανών σε τομείς της γενικής κυβέρνησης και την αναδιάρθρωση και εξυγίανση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών».

Επίσης τόνισε ότι «υπάρχουν περιθώρια στοχευμένων περικοπών σε δαπάνες καταργώντας, π.χ. κοστοβόρες εξαιρέσεις στο ασφαλιστικό σύστημα από τους γενικούς κανόνες, εξαιρέσεις που δεν είναι κοινωνικά δίκαιες και χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι στοχευμένες περικοπές θα αφορούν στο εφ΄ άπαξ των εργαζομένων στη Βουλή και των παροχών σε ασφαλισμένους στα ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Το μέτρο θα συνδυαστεί με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ευγενή, λεγόμενα, ταμεία.

Το θέμα απασχόλησε τη συνάντηση που είχε ο κ. Στουρνάρας με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη ότι «Η περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα προέλθει από παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, με εξάλειψη των ποικίλων εμποδίων εισόδου σε κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, με εξάλειψη των στρεβλώσεων π.χ. στην αγορά ενέργειας και στις αγορές τροφίμων, που διατηρούν τις τιμές σε σχετικά υψηλά επίπεδα, και με ενίσχυση του ανταγωνισμού. Και βεβαίως, με συνεχή πόλεμο κατά της γραφειοκρατίας».

Εν τω μεταξύ, για την κατάσταση του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ ενημέρωσε σήμερα Τρίτη την Ειδική Διαρκή Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός για το θέμα της μαύρης εργασίας προειδοποίησε τους επιχειρηματίες να μην κοιμούνται ήσυχοι καθώς η Πολιτεία θα συνεχίσει τους συνεχείς ελέγχους.

Μόνον για το καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το οποίο αποκλίνει από τις γενικές διατάξεις, επεξεργάζεται  παρεμβάσεις η κυβέρνηση. Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι σε ουδεμία περίπτωση πρόκειται να αλλάξει το γενικό υφιστάμενο καθεστώς και να μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, στο καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αναφέρθηκε ο υπουργός  Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας χθες, σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ, για στοχευμένες παρεμβάσεις στο  συνταξιοδοτικό καθεστώς.

 

 

Πηγή: tovima.gr

 

 

9




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας