Μεγάλες αδικίες και εξόφθαλμη προχειρότητα στην επιχειρούμενη φορολόγηση της αγροτικής γης

Αρχική | Απόψεις | Μεγάλες αδικίες και εξόφθαλμη προχειρότητα στην επιχειρούμενη φορολόγηση της αγροτικής γης
image

Θα φορολογήσουν τα εκτός σχεδίου πόλεως αγροκτήματα; Σωστά θα κάνουν να τα φορολογήσουν! Όμως, πόσο θα τα φορολογήσουν; Και κυρίως, πώς καταλήγουν σε κάποιο ποσό φορολόγησής τους; Λένε προς 12 ευρώ το στρέμμα, κατά μέσο όρο. Έκαναν όμως κάποια -έστω στοιχειώδη- μελέτη πριν καταλήξουν στο ποσό αυτό; Ρώτησαν κάποιους; Γνωρίζουν οι ίδιοι τί συμβαίνει στην αγορά της αγροτικής γης; Γνωρίζουν ποιά ακίνητα είναι δηλωμένα ως “καλλιεργήσιμη γη” και ποιά ως “βοσκοτόπια”;


Μέλος του Συλλόγου, επικοινώνησε μαζί μου και μου ανέφερε ότι, νοικιάζει τα 22 στρέμματα χωράφια που του άφησε ο πατέρας του προς 500 ευρώ κατ’ έτος. Και είναι πολύ ευχαριστημένος που πιάνει αυτό το ποσό, επειδή πολλοί δε βρίσκουν να τα νοικιάσουν. Και σύμφωνα με το τελευταίο φορολογικό νόμο, από το ποσό αυτό, θα πληρώσει 50 ευρώ φόρο (10% επί των εσόδων από μισθώματα). Και τώρα, του βγαίνει να πληρώσει ακόμη 264 ευρώ σαν “χαράτσι” (όπως, παρά τις διορθώσεις μου, επέμενε να το ονομάζει). Δηλαδή, από τα 500 ευρώ που εισπράττει, θα καταβάλει προς τον κ. Στουρνάρα, τα 314 ευρώ!


Αυτή είναι βέβαια η μία πλευρά του ζητήματος. Η άλλη πλευρά, έχει να κάνει με το ύψος του φόρου περιουσίας (επειδή το …”χαράτσι”, φόρος περιουσίας είναι), σαν ποσοστό της συνολικής του αξίας.
Ακόμη δε γνωρίζουμε πώς θα φορολογηθούν τα αστικά ακίνητα. Όμως, όπως είχε διαρρεύσει παλαιότερα (ως γνωστό, οι έλληνες Υπουργοί ασκούν πολιτική μέσω διαρροών), η κλίμακα της φορολόγησης θα κυμαίνεται από 0,1% έως 0,3% της αντικειμενικής αξίας.

Κάπως έτσι δε θα πρέπει να είναι και με την αγροτική γη; Λογικά, κάπως έτσι θα πρέπει να είναι. Περιουσία το ένα, περιουσία και το άλλο...


Τότε, εάν θεωρήσουμε ότι, τα 12 ευρώ που “διαρρέει” ως “μέσο όρο” ανά στρέμμα το Υπουργείο Οικονομικών ισούται με το 0,2% της αντικειμενικής αξίας των αστικών ακινήτων, σημαίνει ότι, οι άνθρωποι του Υπουργείου θεωρούν ότι η μέση αξία του στρέμματος καλλιεργήσιμης γης φθάνει στα 6.000 ευρώ! Ή, με άλλα λόγια, θεωρούν ότι όλων τα κτήματα είναι ...παραθαλάσσια ή εφάπτονται μεγάλων εθνικών οδών!

Έτσι είναι; Όχι βεβαίως! Έχουν ιδέα οι άνθρωποι του Υπουργείου πόσο πωλείται ένα στρέμμα καλλιεργήσιμης γης; Ας κάνουν μία βόλτα στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία ή και στη Θράκη για να μάθουν...


Να φορολογηθεί η αγροτική γη. Βεβαίως και να φορολογηθεί. Όμως, να φορολογηθεί δίκαια. Και μετά από μελέτη και πλήρη καταγραφή της περιουσίας του καθενός μας. Σήμερα, οι φορολογικές αρχές δε γνωρίζουν ποιοί φορολογούμενοι έχουν δηλώσει την ακίνητη περιουσία τους -πολύ δε περισσότερο την αγροτική τους περιουσία- και ποιοί όχι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, υπάρχουν συνολικά 15 εκατομμύρια στρέμματα, τα οποία δεν έχουν δηλωθεί ποτέ σε έντυπο Ε9. Πολλοί από αμέλεια, άλλοι από άγνοια (ότι είναι κύριοι κάποιων αγροκτημάτων) και άλλοι εκ του πονηρού!
Σήμερα, το Κράτος, για μία ακόμη φορά, επιβραβεύει τους αμελείς και τους πονηρούς...


Άργησε. Άργησε υπερβολικά το Κράτος να ασχοληθεί με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Και έτσι, για μία ακόμη φορά, αντιδρά βιαστικά και με προχειρότητα. Και μέσα σ’ αυτή τη βιασύνη θα υπάρξουν αδικίες. Οι οποίες φοβούμαστε ότι θα είναι πολλές. Πολλές και βαριές... Και η πιο βαριά αδικία απ’ όλες είναι ότι, ένα μεγάλο μέρος από την αγροτική γη, θα φορολογηθεί δυσανάλογα βαρύτερα από την πραγματική του αξία. Ενώ ένα άλλο μέρος (το αδήλωτο) δε θα φορολογηθεί καθόλου!


Δείτε σχετικό άρθρο



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (6 σχολιάστηκε):

ΧΡΗΣΤΟΣ την 27 Μαϊου 2013
avatar
ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ-ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΦΑΠ-2010) (Ν.3842/2010, ΑΡΘΡΑ 27-56) ΚΑΙ (ΦΑΠ-2011/2012) (Ν.3986/2011 ΑΡΘΡΟ 33) ΚΑΙ (Ν.4152/2013 ΦΕΚ-107 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.8.ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ) ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΕΦΑΚ-2014,2015 K.O.K.) ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΕΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΦΟΥ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Η ΟΙ ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙOΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ (ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΠΑΧΘΟΥΣ Η/ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑΣ ΕΠ'ΑΥΤΩΝ ΟΠΟΤΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΦΟΡΟΥ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΑΠΛΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ ΥΛΗ ΚΕΝΗ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΟΠΟΤΕ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΧΗΣ-ΔΗΛΑΔΗ ΦΟΡΟΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ- ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΠΟΣΟΣΤΙΚΗ-ΕΚΑΤΟΣΤΙΑΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ-ΔΗΜΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΑΚΚΙΝΗΤΩΝ ΟΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 17. ΠΑΡ.1,2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ-17.1.Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.2.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡ.5 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΑΡΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡ.1. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΙ ΑΠΕΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ-ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1,5%-3,0% ΚΑΘΩς ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Ν.3986/2011 ΑΡΘΡΟ 29- ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΗΔΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΑΡΘΡΟ 31 ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ Ν.3986/2011-ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΡΕΙΣ (3) Η/ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙς (4) ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ!!!) ΚΑΘΟΣΟΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝ-ΣΤΕΡΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΑΥΤΗΣ-ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ-ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ,ΨΙΛΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ,ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ-ΕΠ'ΑΥΤΗΣ (ΔΗΛ.ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ) ΔΗΛ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΕΝΑ "ΚΟΜΑΤΙ" ΑΠΟ "ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ" ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠ'ΑΥΤΗΣ (ΔΗΛ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ) ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ DE FACTO ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ 100% ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ-ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΕΥΣΗ-ΕΙΤΕ ΚΑΘ'ΟΛΟΚΛΗΡΙΑΝ,ΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ,ΕΙΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ,ΕΙΤΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ) ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ, ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ:
1.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΣΔΑ.
2.ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡ.1,2,5.
3 ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡ.1,2.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: TA ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΡΘΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΞΕΦΡΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΦΟΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ-ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ,ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ,
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΕΣΔΑ) ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΗΛ. ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

1.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΝΟΜΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΔΙΕΘΝΗ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΧΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:ΑΡΘΡΟ 87 ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
ΑΡΘΡΟ 93. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

2.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ Η ΠΑΡΑΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΝΟΜΩΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.
(ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ).

3.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΨΙΦΗΣΕΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΕΥΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΦΑΚ) ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΦΟΡΩΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ:
1.ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ-ΣτΕ-ΕΔΔΑ ΚΑΙ
2.ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ,ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ Η ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΨΙΦΗΣΗ,ΥΠΟΓΡΑΦΗ,ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΦΟΡΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΘΕΙ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
ΧΡΗΣΤΟΣ την 27 Μαϊου 2013
avatar
ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ-ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΦΑΠ-2010) (Ν.3842/2010, ΑΡΘΡΑ 27-56) ΚΑΙ (ΦΑΠ-2011/2012) (Ν.3986/2011 ΑΡΘΡΟ 33) ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΕΦΑΚ-2013,2014 K.O.K.) ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΕΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΦΟΥ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Η ΟΙ ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙOΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΟΣΟΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝ-ΣΤΕΡΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΑΥΤΗΣ-ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ-ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ,ΨΙΛΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ,ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ-ΕΠ'ΑΥΤΗΣ (ΔΗΛ.ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ) ΔΗΛ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΕΝΑ "ΚΟΜΑΤΙ" ΑΠΟ "ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ" ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠ'ΑΥΤΗΣ (ΔΗΛ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ) ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ DE FACTO ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ 100% ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ-ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΕΥΣΗ-ΕΙΤΕ ΚΑΘ'ΟΛΟΚΛΗΡΙΑΝ,ΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ,ΕΙΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ,ΕΙΤΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ) ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ, ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ:
1.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΣΔΑ.
2.ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡ.1,2,5.
3 ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡ.1,2.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: TA ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΡΘΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΞΕΦΡΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΦΟΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ-ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ,ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ,
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΕΣΔΑ) ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΗΛ. ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

1.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΝΟΜΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΔΙΕΘΝΗ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΧΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:ΑΡΘΡΟ 87 ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
ΑΡΘΡΟ 93. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

2.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ Η ΠΑΡΑΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΝΟΜΩΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.
(ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ).

3.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΨΙΦΗΣΕΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΕΥΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΦΑΚ) ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΦΟΡΩΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ:
1.ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ-ΣτΕ-ΕΔΔΑ ΚΑΙ
2.ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ,ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ Η ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΨΙΦΗΣΗ,ΥΠΟΓΡΑΦΗ,ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΦΟΡΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΘΕΙ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Ιωάννης Αλκαίος την 27 Μαϊου 2013
avatar
Κύριε Σιάτρα, οι παραπάνω σχολιαστές έχουν δίκαιο. Ο φόρος προκύπτει από το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος που ορίζει ότι "Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους" και από το άρθρο 78 που ορίζει ότι: παρ. 1. "Kανένας φόρoς δεν επιβάλλεται oύτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμo πoυ καθoρίζει τo υπoκείμενo της φoρoλoγίας και τo εισόδημα, τo είδoς της περιoυσίας, τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή τις κατηγoρίες τoυς, στις oπoίες αναφέρεται o φόρoς."
Από αυτά προκύπτει πως κάθε φόρος που υπερβαίνει την φοροδοτική μας ικανότητα, η οποία προκύπτει από το εισόδημα εξαιρουμένων των δαπανών, είναι αντισυνταγματικός και άδικος. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να υποστηρίζετε τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι το εισόδημα που προκύπτει από αυτήν ήδη φορολογείται;
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
JPV την 16 Μαϊου 2013
avatar
Δυστυχως δεν μπορω μεσα σε σχολια να πως τις αποψεις μου, αλλα νομιζω οτι αυτο που γραφω να λεει ολα.

Η Φορολογια πρεπει να ειναι στο κερδος και στις δραστηριοτητες και οχι στην περιουσια.

Εσεις λετε αλλα. Λετε να υπαρχει δικαιη φορολογηση της ακινητης περιουσιας.

Και αλλες φορες εχω διαβασει αποψεις σας εδω, απιθανες για συλλογο με θεμα την φορολογια.

Προφανως εχετε ενα συλλογο που συμβαδιζει με την εξουσια.

Και που και που κανετε και καμια ενσταση στο ΣΤΕ, που ηδη ξερετε οτι δεν θα εχει νοημα.

Να ασχοληθειτε με την ΦΟΡΟ ΦΑΓΙΑ του Κρατους.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Γιάννης Σιάτρας την 16 Μαϊου 2013
avatar
Αγαπητέ/ή JPV.
Θα βοηθούσε εάν μας λέγατε πώς προκύπτει το σχόλιό σας. Ακόμη περισσότερο θα βοηθούσε εάν μας λέγατε τις δικές σας απόψεις.
Σας ευχαριστούμε.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
JPV την 16 Μαϊου 2013
avatar
Ωραίες απόψεις έχετε. Φορολόγηση της περιουσίας και όχι φορολογηση του κέρδους.

Ωραίος σύλλογος. Να τον χαιρεστε.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
συνολικά: 6 | προβολή: 1 - 6

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας