Weidmann (Bundesbank): Προσωρινή λύση τα χαμηλά επιτόκια

Αρχική | Οικονομία | Weidmann (Bundesbank): Προσωρινή λύση τα χαμηλά επιτόκια
image

Ως προσωρινή λύση χαρακτηρίζει τα χαμηλά επιτόκια η διοικητής της Bundesbank και εκτελεστικό μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jens Weidmann, τονίζοντας ότι πρέπει να αυξηθούν αμέσως μόλις βελτιωθεί η οικονομία της ευρωζώνης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αναλάβει περαιτέρω δράση, διαμηνύει ο διοικητής της Bundesbank, Jens Weidmann και χαρακτηρίζει σωστό το να είναι επεκτατική η νομισματική πολιτική.

Όπως σημειώνει ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οutlook έχει σταθεροποιηθεί και η πιέσεις στις τιμές έχουν «χαλαρώσει».

Σε αυτό το πλαίσιο τονίζει ότι τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν αμέσως μόλις βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, ενώ χαρακτήρισε τα χαμηλά επιτόκια ως μια προσωρινή λύση.

Παράλληλα εφιστά την προσοχή όσον αφορά τους κινδύνους που ελλοχεύουν σχετικά με τα αρνητικά πραγματικά επιτόκια.

Ο Jens Weidmann αναφέρθηκε ειδικότερα στη Γαλλία, τηρώντας μια  «σκληρή» στάση, προειδοποιώντας την να μην χαλαρώσει τις προσπάθειες της για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, o Weidmann αν και αναγνωρίζει ότι η Γαλλία μείωσε το δημοσιονομικό της έλλειμμα τα προηγούμενα χρόνια, επισημαίνει πως αυτό θα υπερβεί φέτος το 3%.

«Αυτό δεν συνιστά περιστολή δαπανών. Προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη δεν επιτρέπεται να προβαίνουμε στη χαλάρωση των κανόνων, αλλά να τους εφαρμόζουμε» τονίζει ο Weidmann, επισημαίνοντας πως η Γαλλία λόγω του ειδικού της βάρους διαδραματίζει ρόλο υποδείγματος στην Ε.Ε.

 

 

Πηγή: bankingnews.gr

 

 

8




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας