Αισιοδοξεί η Best Western για τον ελληνικό τουρισμό

Αρχική | Οικονομία | Δημόσια Οικονομικά | Αισιοδοξεί η Best Western για τον ελληνικό τουρισμό
image

Εν μέσω κρίσης, τα μηνύματα που εξακολουθούν να έρχονται από τον τουριστικό κλάδο παραμένουν θετικά. Τόσο σε επίπεδο αναμενόμενων επισκέψεων όσο και σε επενδυτικό. Χαρακτηριστική περίπτωση; Η Best Western Eλλάδος, από την οποία γίνεται γνωστό ότι θα εντάξει νέα ξενοδοχεία και προορισμούς στη χώρα μας, την ίδια ώρα που οι κρατήσεις της για φέτος σημειώνουν αύξηση, όπως αναφέρει στην «Κ» η κ. Κάρολ Μάριοτ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας.

Η κ. Μάριοτ διατηρεί και τη θέση της προέδρου της Best Western Eυρώπης, μέσω της οποίας εποπτεύει αυτή τη στιγμή 14 οργανώσεις, σε 30 χώρες, με 1.410 μέλη – ξενοδοχεία. Οπως επισημαίνει, προσφάτως ενέταξε στο εν Ελλάδι δίκτυό της τη μονάδα Best Western Del Mar στη Μήλο που αποτελεί νέο προορισμό για την εταιρεία, ενώ σύντομα αναμένεται να προσθέσει ακόμη 3 μονάδες σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Το δίκτυο της Best Western στην Ελλάδα διαθέτει 23 ξενοδοχεία.

Η πρόεδρος της εταιρείας σημειώνει ότι για το πρώτο τρίμηνο του έτους οι διανυκτερεύσεις στις μονάδες της Ελλάδας κινούνται ανοδικά κατά 8%, οι προκρατήσεις κατά 22% και τα έσοδα κατά 6%. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς; Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για τα ξενοδοχεία πόλης δεδομένου ότι έχουν διπλασιαστεί οι συμφωνίες με διεθνείς εταιρικούς λογαριασμούς.

Για την ιστορία, θα πρέπει να αναφερθεί ότι βασική πηγή των κρατήσεων παραμένει ο εταιρικός κόμβος της εταιρείας www.bestwestern.com.

Οπως προσθέτει για τα Best Western στην Ελλάδα οι κρατήσεις μέσω του κόμβου καλύπτουν κατά μέσο όρο το 35% του συνόλου τους, ενώ σε συνδυασμό με τα τηλεφωνικά κέντρα κρατήσεων της αλυσίδας το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 40%.

Η Best Western Eλλάδος έχει υπό την ευθύνη της συνολικά, 47 ξενοδοχεία σε 5 χώρες. Η διεύρυνση, ωστόσο, είναι θέμα χρόνου. Σύμφωνα με την κ. Μάριοτ, στην Αρμενία, όπου μέχρι στιγμής υπάρχουν 4 μονάδες, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου αναμένεται η ένταξη ακόμη 2, στην Αλβανία σύντομα θα προστεθεί δεύτερη μονάδα, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και σε άλλους προορισμούς στην ίδια χώρα. Επίσης, στη Βουλγαρία πριν από μερικούς μήνες προστέθηκε το πέμπτο μέλος της αλυσίδας στη Σόφια, φθάνοντας τα 8 ξενοδοχεία, ενώ στη Ρουμανία λειτουργούν ήδη 11 ξενοδοχεία σε 10 διαφορετικές πόλεις και σύντομα θα ενταχθεί ένα ακόμη ξενοδοχείο στο Βουκουρέστι.

Πρόσφατα, η κ. Μάριοτ συμμετείχε σε εταιρική συνάντηση της Best Western, η οποία στο παγκόσμιο δίκτυό της διαθέτει 4.200 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 100 χώρες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη και προήδρευσε σε σύσκεψη με υψηλόβαθμα στελέχη των οργανώσεων της εταιρείας στην Ευρώπη. Κι εκεί ήταν που αποφασίστηκε να προχωρήσει η Best Western σε νέες τεχνολογικές εφαρμογές, γυρίζοντας σελίδα στη λειτουργία του ομίλου διεθνώς.

 

 

Του Σταθη Κουσουνη

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

 

8




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας