Ατιμωρησία για τα παράνομα κομματικά δάνεια! Προσβάλλουν τη νοημοσύνη του λαού!

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Ατιμωρησία για τα παράνομα κομματικά δάνεια! Προσβάλλουν τη νοημοσύνη του λαού!
image

Οι βουλευτές μας, οι οποίοι -τον περασμένο Ιούνιο- εκλέχθηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον έντασης και απειλής για το μέλλον του τόπου, δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι καιροί άλλαξαν. Και ότι θα πρέπει και αυτοί να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. Και εάν δε μπορούν να το κάνουν αυτό, τότε το καλύτερο που θα έχουν να κάνουν, είναι να πάνε στα σπίτια τους.

Καθώς διανύουμε τον 4ο χρόνο της μνημονιακής ύφεσης, οι βουλευτές μας εξακολουθούν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας και να μας κοροϊδεύουν. Χωρίς καν να τηρούν τα προσχήματα.

Το σκάνδαλο της παράνομης δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, επί σειρά ετών, είναι γνωστό. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε σαν “το θεμελιώδες σκάνδαλο” κακοδιαχείρισης και παρανομιών, το οποίο αποτέλεσε την κορωνίδα των σκανδάλων γύρω από το πολιτικό χρήμα και που σταδιακά συνέβαλε να οδηγηθεί ολόκληρη η χώρα στη χρεοκοπία.

Οι πολιτικοί διαχειρίστηκαν τη χώρα με τον ίδιο αδιαφανή και σπάταλο τρόπο που διαχειρίστηκαν τα κόμματά τους! Έτσι, ενώ ο νόμος για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, επιτρέπει την πιο πλουσιοπάροχη χρηματοδότησή τους απ’ όλα σχεδόν τα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κόμματα δε μπορούσαν να λειτουργήσουν με τα χρήματα αυτά και οδηγήθηκαν στον τραπεζικό δανεισμό. (Δείτε μελέτη σχετικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων).

Ένα δανεισμό ο οποίος υπήρξε παράνομος, αφού στηρίχθηκε στην υποθήκευση της (ούτως ή άλλως αβέβαιης) κρατικής χρηματοδότησης έως και το έτος 2020! Τα δάνεια των κομμάτων προς τις τράπεζες, έχουν φθάσει στο δυσθεώρητο ύψος των 272 εκατομμυρίων ευρώ και μόλις ένα μικρό μέρος απ’ αυτά εξυπηρετούνται κανονικά.


Πέρυσι, λίγο πριν από τη διάλυση της Βουλής του 2009 (Απρίλιος 2012) και ενώ τα χρήματα της γενναιόδωρης χρηματοδότησης ήταν έτοιμα να δοθούν στα κόμματα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν την ...απαγόρευση της κατάσχεσης της κρατικής επιχορήγησης! Δηλαδή, την ίδια στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονταν με την απειλή της κατάσχεσης των σπιτιών τους, ή της φυλάκισης, οι βουλευτές μας, λίγο πριν ζητήσουν την ψήφο μας, ψήφισαν το ακατάσχετο της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα!

Η θρασύτατη αυτή ενέργεια, “χάθηκε” μέσα στην ένταση της προεκλογικής περιόδου του περασμένου Απριλίου. Όμως, όσο αφήνεις μία απρέπεια ατιμώρητη, αυτή επιστρέφει μεγαλύτερη.

Αμέσως μετά τις εκλογές, στις 17Μαΐου 2012, ο Σύλλογος Έλληνες Φορολογούμενοι, προχώρησε στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου στελέχους των διοικήσεων της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, για να εξετασθεί το ενδεχόμενο να έχουν υποπέσει αυτοί σε παράνομες πράξεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Μόλις πριν από 4 μέρες (4/4/2013) και ενώ οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, ολοκληρώνουν την έρευνά τους για το σκάνδαλο της παράνομης χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, 3 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (ο κ. Δημήτριος Χριστογιάννης, βουλευτής Πιερίας, ο κ. Δημήτριος Τσουμάνης, βουλευτής Πρεβέζης και ο κ. Διονύσης Σταμενίτης, βουλευτής Πέλλας), κατέθεσαν τροπολογία, σύμφωνα με την οποία “Δεν συνιστά απιστία κατά τη έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα για τον πρόεδρο τα μέλη του Δ.Σ και τα στελέχη των τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγησή τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΠΔΕ)”. Και βεβαίως, η τροπολογία ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία...

Με άλλα λόγια, τί και εάν τα στελέχη των τραπεζών παραβίασαν το νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τί και εάν οι τράπεζες έχουν πλέον χρεοκοπήσει και τις ξεπληρώνει ο ελληνικός λαός, τί και εάν -μέσα από τη νοοτροπία αυτού του είδους- η χώρα έχει χάσει την ανεξαρτησία της, κανείς δε θα πρέπει να τιμωρηθεί. Κανείς απ’ όσους εξυπηρέτησαν τα φαύλα κόμματα και το φαύλο κομματικό κράτος!

Η πράξη αυτή συνιστά μία βαρύτατη και θρασύτατη προσβολή προς τον ελληνικό λαό! Μία προσβολή η οποία δε θα πρέπει να μείνει ατιμώρητη.

Ο Σύλλογος Έλληνες Φορολογούμενοι, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια και θα προβεί σε κάθε αγώνα, ώστε οι κύριοι αυτοί να μην εκλεγούν ποτέ πια στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι κύριοι αυτοί συνιστούν προσβολή για τη Δημοκρατία. Με την πρώτη ευκαιρία, θα πρέπει να πάνε στα σπίτια τους.

Στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, θα εξετασθεί ποιά μπορεί να είναι η αντίδραση του Συλλόγου μας, απέναντι σ’ αυτή τη νέα προσβολή που δεχόμαστε. Πιο συγκεκριμένα, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο νομικής αντίδρασης κατά του νόμου (εκτιμάται ότι θα ψηφισθεί στο σύνολό του εντός της εβδομάδας) καθώς επίσης και η εξεύρεση των ονομάτων των βουλευτών που υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη τροπολογία, έτσι ώστε να τους μάθει το σύνολο του Ελληνικού λαού.


Εμείς, οι πολίτες, θα πρέπει να μάθουμε να αντιδρούμε και να διαμαρτυρόμαστε προς όσα πράττουν, χωρίς την έγκρισή μας, οι βουλευτές που μας εκπροσωπούν. Θα πρέπει να τους υπενθυμίζουμε διαρκώς ότι τους παρακολουθούμε και τους ελέγχουμε. Και ότι, θα πρέπει να λογοδοτούν προς εμάς. Τους εκλογείς και τους εντολείς τους.

Επί του ζητήματος αυτού θα επανέλθουμε με άρθρο μας την ερχόμενη Τετάρτη 10/4/2013.


(Δείτε τις δύο σελίδες της τροπολογίας, στα συνημμένα αρχεία, στο επάνω δεξί τμήμα της σελίδας)




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

Δημήτρης Τσιπίδης την 15 Απριλίου 2013
avatar
Καταρχήν, συγχαρητήρια για το άρθρο.Αν και συμφωνώ με τον σκοπό της μήνυσης που καταθέσατε, κατά παντός υπαιτίου,σας προειδοποιώ πως δεν έχει καμία τύχη,αν και εύχομαι να διαψευσθώ.Αν πραγματικά επιδιώκετε συγκεκριμένα αποτελέσματα ΠΡΕΠΕΙ να γίνει μήνυση κατά των τριών βουλευτών της Ν.Δ που κατέθεσαν την τροπολογία και για συνέργεια κατά των υπολοίπων που συμμετείχαν στην διαδικασία και συνυπέγραψαν.Μάλιστα οι δικαιολογίες αυτών που υπέβαλαν ΄΄εκπρόθεσμες΄΄ενστάσεις είναι αστεία προσχήματα!Η τροποποίηση έγινε για συγκεκριμένους λόγους.Προβλέπουν και καλύπτονται για μελλοντικές,πιθανές διώξεις.Είναι μια γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή!Αν χρειαστείτε επώνυμη στήριξη,δηλώνω παρών,αν και ακόμα τρέχω για άλλη εμπλοκή μου σε παρόμοιο θέμα στο παρελθόν.Το οποίο δυστυχώς το πάλεψα μέχρι το τέλος,μόνος μου.Ευτυχώς με επιτυχή κατάληξη.Διαβάστε για περισσότερα το...΄΄Ιστορία για αγρίους΄΄ στο μπλοκ μου.www.toerwthmatologio.blogspot.com
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας