Σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ για πέντε χρόνια

Αρχική | Οικονομία | Δημόσια Οικονομικά | Σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ για πέντε χρόνια
image

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Εγκρίθηκε η πενταετής σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ από τη γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο είναι ο βασικός μέτοχος με ποσοστό 33% στον ΟΠΑΠ και αναμένει εντός του μήνα τις δεσμευτικές προσφορές για την πώλησή του, δεν πήρε θέση για τη σύμβαση και απέσχε από τη μυστική ψηφοφορία.

Μάλιστα το ΤΑΙΠΕΔ διά εκπροσώπου κατέθεσε επιστολή στη γενική συνέλευση των μετόχων. Ο νομικός σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Γ. Γανωτής διάβασε την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταύρος Σταυρίδης. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι συμμετέχει στη γενική συνέλευση με ποσοστό 3,13% έναντι 33% που κατέχει. Επίσης τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τους όρους του φερομένου προς έγκριση σχεδίου σύμβασης.

Η έγκριση αυτών των όρων αποτελεί θέμα της διοίκησης του ΟΠΑΠ, η οποία έχει και την ειδική γνώση των σχετικών τεχνικών και οικονομικών παραμέτρων, καθώς και των αντίστοιχα τιθέμενων συμβατικών όρων, όπως και τη συνολική ευθύνη διακυβέρνησης της εταιρείας και διαχείρισης της περιουσίας της.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μέσω της επιστολής διατύπωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου του ΟΠΑΠ κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου.

Από την πλευρά του ο κ. Λουρόπουλος τόνισε ότι με τη νέα συμφωνία προκύπτει όφελος για την εταιρεία, διότι με τη νέα σύμβαση ο ΟΠΑΠ θα έχει μικρότερο κόστος σε σχέση με σήμερα. Επιπλέον υποστήριξε ότι ο Οργανισμός θα αποκτήσει ποιοτικά οφέλη και θα είναι σε θέση να επεκταθεί σε νέες υπηρεσίες.

Υπογράμμισε ότι οι δαπάνες για την τεχνολογική αναβάθμιση αντιπροσωπεύουν το 1,25% των μεικτών εσόδων του Οργανισμού.

Στη γενική συνέλευση συμμετείχε το 37,86% των μετόχων του ΟΠΑΠ, εκ του οποίου το 70,85% έδωσε την έγκρισή του στη σύμβαση με την Ιντραλότ.

Αποχή

Την αντίθεσή του στη συμφωνία εκδήλωσε το 0,03%, ενώ το 29,12% προτίμησε την αποχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έγκριση της σύμβασης από τη γενική συνέλευση των μετόχων ολοκληρώθηκε και τυπικά η συμφωνία που εισέρχεται σε υλοποίηση από τις αρχές Ιουλίου του 2013. Στους επόμενους επτά μήνες η ανάδοχος εταιρεία θα αναλάβει την αλλαγή του τεχνολογικού εξοπλισμού και την αναβάθμιση των υπαρχόντων τεχνικών μέσων του ΟΠΑΠ. Στη συνέχεια η Ιντραλότ θα προσφέρει υπηρεσίες συντήρησης μέχρι τον Ιούλιο του 2018. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν άλλες δύο εταιρείες, οι οποίες στη συνέχεια αποχώρησαν, καθώς δεν πληρούσαν τους όρους του διαγωνισμού.

 

 

ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: ethnos.gr

 

 

8




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας