Κόβεται άμεσα ο μισθός των επίορκων υπαλλήλων

Αρχική | Οικονομία | Δημόσια Οικονομικά | Κόβεται άμεσα ο μισθός των επίορκων υπαλλήλων
image

Λύση για τους επίορκους υπαλλήλους του Δημοσίου εξετάζει η κυβέρνηση, μέσα από ένα σενάριο αποπομπής όσων δημοσίων υπαλλήλων αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ασχέτως εάν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις ή όχι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.

Λίγο πριν την έλευση της τρόικας και της έναρξης των διαπραγματεύσεων εκ νέου, η κυβέρνηση σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει συγκεκριμένη πρόταση προς τους δανειστές της χώρας μας που αφορά την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας σε 2.000 υπαλλήλους του Δημοσίου που αυτή την ώρα αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Με την ισχύουσα νομοθεσία, οι υπάλληλοι αυτοί έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν το 50% του μισθού τους μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Η κυβέρνηση, με νέα νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα προωθήσει μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή, θα διακόπτει πλήρως τη μισθοδοσία των συγκεκριμένων υπαλλήλων και εφόσον δικαιωθούν στο μέλλον, όταν υπάρξει απόφαση δικαστηρίου, τότε θα επιστρέφουν στην εργασία τους, λαμβάνοντας και τους μισθούς που έχουν χάσει κατά τη διάρκεια της δικαστικής τους εμπλοκής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχετικής πρότασης του υπουργείου Οικονομικών, σε δηλώσεις του χθες στη «ΝΕΤ»:

«Ήδη προχωράμε και στις τιμωρίες. Δεν χρειάζεται να τελεσιδικήσει μια περίπτωση. Αν έχει παραπεμφθεί για σοβαρότατο αδίκημα, για κακούργημα, τίθεται αυτοδικαίως σε αργία. Και στην κατηγορία αυτή εντάσσονται σχεδόν 2.000 περιπτώσεις, ήδη βεβαιωμένες».

Σε ερώτηση για την αντίδραση της πολιτείας σε περίπτωση αθώωσης του κατηγορουμένου, ο κ. Κεδίκογλου εξήγησε: «Επιστρέφουν. Γι' αυτό έχουμε ξεχωρίσει τα σοβαρότατα αδικήματα, όπου ο εισαγγελέας έχει αποφασίσει να απαγγείλει κατηγορίες, δεν είναι δηλαδή κάτι που γίνεται απλώς με μια συκοφαντική κατάθεση ενός κακόβουλου ανθρώπου. Είναι πολύ πιο σύνθετο».

 

 

Πηγή: newmoney.gr

 

 

8

 





Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας