ΥΠΟΙΚ: Υπερκαλύφθηκε ο στόχος είσπραξης εσόδων από ΔΟΥ το α' δίμηνο

Αρχική | Δημόσια Διοίκηση | Δημόσια Οικονομικά | ΥΠΟΙΚ: Υπερκαλύφθηκε ο στόχος είσπραξης εσόδων από ΔΟΥ το α' δίμηνο
image

Έσοδα ύψους 4,58 δισ. ευρώ εισέπραξαν οι ΔΟΥ το πρώτο δίμηνο του έτους, υπερκαλύπτοντας, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τους στόχους που είχαν τεθεί.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με βάση τα οριστικά στοιχεία των ΔΟΥ για το μήνα Ιανουάριο 2013, οι εισπράξεις, βάσει στοχοθεσίας, έπρεπε να ανέλθουν σε 2,86 δισ. ευρώ, ενώ οι πραγματοποιηθείσες εισπράξεις ανήλθαν σε 2,91 δισ. ευρώ, δηλαδή ο στόχος υπερκαλύφθηκε κατά 1,8%.

Τον Φεβρουάριο οι εισπράξεις βάσει στοχοθεσίας, έπρεπε να ανέλθουν σε 1,55 δισ. ευρώ, ενώ εισπράχθηκαν 1,67 δισ. ευρώ υπερκαλύπτοντας το στόχο κατά 7,8%.

Ειδικότερα, σε σχέση με τον στόχο είσπραξης ληξιπροθέσμων οφειλών παλαιοτέρων ετών (μέχρι 31/12/2012), στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2013 εισπράχθηκαν 432 εκατ. ευρώ και, συνυπολογίζοντας τις διαγραφές 481 εκατ. ευρώ, δηλαδή ο στόχος είσπραξης υπερκαλύφθηκε κατά 37%.

Σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, της τάξης του 4%, έναντι στόχου 14%, βρίσκεται σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ ο ρυθμός είσπραξης των νέων ληξιπροθέσμων, καθώς συνολικά έχουν εισπραχθεί 56 εκατ. ευρώ.

Όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο, οι προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στην κατεύθυνση της αύξησης της αποδοτικότητας θα ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την βελτίωση των αποτελεσμάτων στον τομέα της είσπραξης εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 


 


 

6




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας