Ιστορίες ασφυξίας και τρέλας – Προσφορά του Ελληνικού Δημοσίου

Αρχική | Δημόσια Διοίκηση | Ιστορίες ασφυξίας και τρέλας – Προσφορά του Ελληνικού Δημοσίου
image

Από μέλος του Συλλόγου, λάβαμε την παρακάτω επιστολή. Διαβάστε την, έχει ενδιαφέρον:

«Φίλος μου, διατηρεί (με πολλές δυσκολίες) εμπορικό κατάστημα σε μία περιοχή της Β. Ελλάδας. Μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ που καλύπτει μέρος των εργοδοτικών εισφορών, προσέλαβε δύο υπαλλήλους.
Ο φίλος μου καταβάλλει στην ώρα τους κάθε εργοδοτική εισφορά. Όμως, από λάθος του λογιστή, δεν έστελνε κάθε τρίμηνο τη σχετική απόδειξη στον ΟΑΕΔ.
Τώρα, χωρίς να τον ενημερώσει, ο ΟΑΕΔ τον αποκλείει και τον πετάει έξω από το πρόγραμμα. Και ζητάει και 10.400 ευρώ πίσω.
Ο ΟΑΕΔ δεν ενημέρωσε τον φίλο μου, στο πρώτο τρίμηνο της καθυστέρησης και άφησε την υπόθεση να σέρνεται για 2,5 χρόνια. Πριν από λίγο καιρό, εξέδωσε διοικητική πράξη (δηλαδή "ποινή") χωρίς να τηρήσει το νόμο για ενημέρωση του πολίτη και προηγούμενη ακρόασή του. Και σήμερα, ακούστε αυτό, τον καλεί να υπογράψει μία υπεύθυνη δήλωση, ότι ...ενημερώθηκε δύο μήνες πριν! Δηλαδή, ο ΟΑΕΔ πρωτοκόλλησε ανυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση κάποιου πολίτη και σήμερα τον καλεί να την υπογράψει με αναδρομική ημερομηνία!
Δηλαδή, ο ΟΑΕΔ έχει κάνει μία καραμπινάτη παρανομία (πλαστογράφηση υπογραφή πολίτη), ενώ πρωτοκόλλησε την ανυπόγραφη δήλωση (αλλοίωση εγγράφου) του ανυποψίαστου πολίτη (τον οποίο ούτε και τότε είχε ενημερώσει για την παράλειψή του) και με βάση αυτή τη (μη) δήλωση, εξέδωσε σε βάρος του διοικητική πράξη, την οποία και προώθησε στο ΙΚΑ για να ζητήσει το ΙΚΑ τα χρήματα!

Αυτή είναι η μία πλευρά της ιστορίας. Η δεύτερη πλευρά είναι η αντίδραση του πολίτη.
Ο φίλος μου, καθώς δεν ξέρει από αυτές τις «γραφειοκρατικές» διαδικασίες, κατατρομοκρατήθηκε. Με το ζόρι τον κρατάω ώστε να μην υπογράψει και να πάει σε έναν δικηγόρο. Αυτός είναι έτοιμος να πάει στον ΟΑΕΔ, να υπογράψει τη δήλωση που φέρει ημερομηνία δύο μήνες πριν, επειδή έτσι του λέει ο κ. Διευθυντής! Και να καταδικάσει έτσι και τον εαυτό του, να πληρώσει 10.400 ευρώ, να χάσει άλλα 5.000 που υπολείπονται στο πρόγραμμα και –κυρίως- να ξεφτιλίσει την αξιοπρέπειά του.»

Γνωρίζοντας ότι έτσι, δυστυχώς έτσι, λειτουργεί η δημόσια διοίκηση, σε όλη την Επικράτεια, δεν μας εξέπληξε ιδιαίτερα η ιστορία που μας περιέγραψε το μέλος μας.

Έτσι βολεύεται η ανήθηκη και ανίκανη δημόσια διοίκηση! Με το να έχει πολίτες ραγιάδες. Και να συμπεριφέρεται έτσι! Στα παλιά του τα παπούτσι έγραψε τους νόμους ο κ. Διευθυντής. Και τώρα, εκφοβίζει τον πολίτη!

Μπορούμε έτσι να λέμε ότι θα ξαναφτιάξουμε το Κράτος μας; Με τέτοιους δημόσιους υπαλλήλους; Αλλά και -ας μη το παρεξηγούμαστε, επειδή είναι μία πραγματικότητα- με τέτοιους πολίτες;

Δε φταίνε οι πολίτες. Συμφωνούμε, αν όχι απόλυτα, σε μεγάλο βαθμό. Όμως, κάτι θα πρέπει να κάνουμε! Κάτι θα πρέπει να αλλάξουμε. Αλλιώς, ραγιάδες θα είμαστε πάντα και απλά θα αλλάζουμε αφέντες κάθε μερικά χρόνια.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας