Ασφυκτικές πιέσεις από τις Βρυξέλλες για απολύσεις στο Δημόσιο

Αρχική | Δημόσια Διοίκηση | Ασφυκτικές πιέσεις από τις Βρυξέλλες για απολύσεις στο Δημόσιο
image

Σάλο στην Ελλάδα προκαλεί η πληροφορία ότι η τρόικα ζητά απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων από την Αθήνα παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της κυβέρνηση υποστηρίζεται ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα.

Η πληροφορία για πιέσεις στην Αθήνα σε ότι αφορά τις απολύσεις έγινε μέσω διαρροής και αποδίδεται στον πρόεδρο\ του Euroworking Group κ. Τόμας Βίζερ. Μόλις έγινε γνωστό το θέμα, με τον κ. Βίζερ επικοινώνησε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βίζερ φέρεται να διαβεβαίωσε τον υπουργό Οικονομικών ότι δεν έθεσε ζήτημα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα.

Οπου υπάρχει καπνός, ωστόσο, υπάρχει και φωτιά καθώς ο ανώτατος αξιωματούχος των Βρυξελλών που διέρρευσε το θέμα υποστήριξε ότι το κύριο σημείο των συζητήσεων για την Ελλάδα δεν θα είναι η δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως, για παράδειγμα, η μεταρρύθμιση του δημοσίου, η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και η μεταρρύθμιση του φορολογικού τομέα. Σημείωσε δε ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν από την Τρόικα για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα.

Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης χαρακτήρισε «υπερτροφικό» τον ελληνικό δημόσιο τομέα και τόνισε ότι θεωρεί αδιανόητο να προταθούν άλλα μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

«Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν μόνο κατά των όσων ορίζει το Μνημόνιο, αλλά και μια εντελώς ανεύθυνη πράξη. Όποιος είναι στα λογικά του δεν μπορεί να λέει ότι θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για να διατηρηθεί το μέγεθος του δημοσίου. Αυτό θα το θεωρούσα πέρα ως πέρα απαράδεκτο», είπε.

Ο αξιωματούχος υπενθύμισε ότι το Μνημόνιο προβλέπει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να καταρτίσουν οργανογράμματα ανά υπουργείο εντός του πρώτου τριμήνου του 2013, δηλαδή να τεθούν οι στόχοι για τις αποχωρήσεις από το δημόσιο τομέα.

 


 

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

 


 

6




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας