Αγωγές του Συλλόγου και πολιτών κατά του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Αγωγές του Συλλόγου και πολιτών κατά του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου
image

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ανακοίνωσε σήμερα την καταδίκη του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης ύψους 17,9 εκατ. ευρώ.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Σύλλογος Έλληνες Φορολογούμενοι (ο οποίος όλο το τελευταίο διάστημα παρακολουθούσε την εξέλιξη της υπόθεσης και είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο αυτό), μέσω μελών του, δημοτών του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα εξετάσει το ενδεχόμενο της ανάληψης πρωτοβουλίας για την -κατά το δυνατό- αποκατάσταση της βλάβης που αυτοί υπέστησαν, αλλά και για την εκπομπή ενός ηχηρού μηνύματος προς τον πολιτικό κόσμο, ότι ο λαός δε θα ανεχθεί άλλο την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και ότι είναι αποφασισμένος να αντιδρά σε κάθε περίπτωση.
Παράλληλα, με την κίνηση αυτή, οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη δική τους δύναμη. Τη δύναμη να οργανώνονται και να αντιδρούν κατά των καταχραστών, αλλά και κατά ενός άδικου Κράτους.


Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που επέβαλε σήμερα το Δικαστήριο στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, δεν αποδίδει πλήρη δικαιοσύνη. Οι πολίτες της χώρας, θα ζητήσουν να τους επιστραφούν τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν.

Σε συνεδρίαση του Συλλόγου Έλληνες Φορολογούμενοι κατά τις αμέσως προσεχείς μέρες, θα συζητηθεί η πρόταση για την δραστηριοποίηση του Συλλόγου προς την κατεύθυνση της κατάθεσης αγωγών κατά του επίορκου καταχραστή πρώην Δημάρχου και των συνεργών του, όπου θα ζητείται απ' αυτούς, η επιστροφή του κατ' αναλογία ποσού που αντιστοιχεί στον κάθε δημότη που κατέβαλε δημοτικά τέλη (ή άλλη διαδικασία που θα προταθεί από τους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου), καθώς και η ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που ο κάθε δημότης υπέστη από την παράνομη συμπεριφορά και πράξεις του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και των λοιπών καταδικασθέντων.
Η υπόθεση αυτή θα ανοίξει πολλούς δρόμους που θα καταλήξουν στην ενίσχυση της φωνής του πολίτη και του ελέγχου που αυτός μπορεί και πρέπει να έχει στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας