Ενιαίος Φόρος Ακινήτων - Πώς θα τον αντιμετωπίσουμε; (αναβολή για τις 27/2/2013)

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Ενιαίος Φόρος Ακινήτων - Πώς θα τον αντιμετωπίσουμε; (αναβολή για τις 27/2/2013)
image

Λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει πολλοί κλάδοι εργαζομένων για την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, είμαστε υποχρεωμένοι να αναβάλουμε τη συνάντηση των μελών και φίλων που προγραμματίζαμε να γίνει την ίδια μέρα στα γραφεία μας, με θέμα την αναζήτηση τρόπων αντίδρασης στη σχεδιαζόμενη φορολογία των ακινήτων.
(Δείτε το site με τις σχεδιαζόμενες απεργίες)

Με την αναβολή, θέλουμε να σεβαστούμε την απεργία των εργαζομένων. Παράλληλα, με την αναβολή της αποφεύγεται τυχόν ταλαιπωρία των μελών και των φίλων του Συλλόγου, από τυχόν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ή δυσλειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα (6:30 μμ έως 8:30 μμ) στα γραφεία του Συλλόγου μας.

Ζητάμε συγνώμη για τυχόν ανατροπή στο πρόγραμμά σας.


Μετά τα παραπάνω, το κείμενο της πρόσκλησής μας, έχει ως εξής:

Σας καλούμε σε συγκέντρωση φίλων και μελών του Συλλόγου Έλληνες Φορολογούμενοι, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου (από τις 6:30 μμ έως τις 8:30 μμ), στα γραφεία του Συλλόγου (Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43, Αθήνα - 6ος όροφος).
Θα αναλύσουμε τις εξελίξεις γύρω από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και θα εξετάσουμε τους (νόμιμους) τρόπους αντίδρασης των πολιτών απέναντι στον φόρο αυτό.

Τα όσα συμβαίνουν γύρω μας αυτά τα χρόνια είναι πολύ σοβαρά για να τα αφήσουμε να περάσουν χωρίς αντίδραση. Οι πολίτες, πρέπει να συνασπιστούμε και να αντιδράσουμε. Όπλα μας είναι η φωνή μας, το μυαλό μας και η διεκδίκησή μας για τήρηση της νομιμότητας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα συζητηθούν οι απόψεις των μελών και των φίλων του Συλλόγου και θα προταθούν ενέργειες και δράσεις. Παρευρισκόμενοι νομικοί, θα αναλύσουν τα δεδομένα και θα αξιολογήσουν τις ενέργειες και τις δράσεις που θα προταθούν.Πέραν από τη διάθεση για αντίδραση, υπάρχει και η εμπειρία του παρελθόντος. Στη μάχη κατά του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, θα παρακάμψουμε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο κωλυσιεργεί και καθυστερεί την εξέλιξη των εκκρεμών υποθέσεών μας και θα προτιμήσουμε πιο άμεσες αντιδράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: .

 


 

Σημείωση: Για την  προσέλευση, δεν είναι απαραίτητο για κάποιον να είναι ή να γίνει μέλος του Συλλόγου. Και το "φίλος", μας αρκεί.

 


 





Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (2 σχολιάστηκε):

Γιάννης Σιάτρας την 18 Φεβρουαρίου 2013
avatar
Σας ευχαριστούμε για τις απόψεις σας. Θα τις προωθήσω στους δικηγόρους του Συλλόγου, καθώς και στα μέλη του ΔΣ και θα τις μελετήσουμε.
Θερμή παράκλησή μας, αν μπορείτε να γράφετε με πεζά γράμματα, αφού αυτά διαβάζονται πιο εύκολα.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
ΧΡΗΣΤΟΣ την 15 Φεβρουαρίου 2013
avatar
ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ-ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΦΑΠ-2010) (Ν.3842/2010, ΑρΘΡΑ 27-56) ΚΑΙ (ΦΑΠ-2011/2012) (Ν.3986/2011 ΑΡΘΡΟ 33) ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΕΦΑΚ-2013 K.O.K.) ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΕΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΘΟΣΟΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝ-ΣΤΕΡΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΑΥΤΗΣ-ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ-ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ,ΨΙΛΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ,ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ-ΕΠ'ΑΥΤΗΣ (ΔΗΛ.ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ) ΔΗΛ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΕΝΑ "ΚΟΜΑΤΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠ'ΑΥΤΗΣ (ΔΗΛ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ) ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ DE FACTO ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ-ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΕΥΣΗ-ΕΙΤΕ ΚΑΘ'ΟΛΟΚΛΗΡΙΑΝ,ΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ,ΕΙΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ,ΕΙΤΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ) ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ:
1.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΣΔΑ.
2.ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡ.1,2,5.
3 ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡ.1,2.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: TA ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΡΘΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΞΕΦΡΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΦΟΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ-ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ,ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ,
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΕΣΔΑ) ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΗΛ. ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

1.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΝΟΜΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΔΙΕΘΝΗ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΧΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.

2.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΝΟΜΩΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
(ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ).

3.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΨΙΦΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΕΥΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΦΟΡΩΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ
1.ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ 2. ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΘΕΙ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
3
συνολικά: 2 | προβολή: 1 - 2

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας