Ποιες κοινοπραξίες επιτρέπονται στην τελική φάση για ΔΕΠΑ

Αρχική | Δημόσια Διοίκηση | Δημόσιες Επιχειρήσεις | Ποιες κοινοπραξίες επιτρέπονται στην τελική φάση για ΔΕΠΑ
image

Ένα μικρό παράθυρο για τη δημιουργία κοινοπραξιών στην τελική φάση της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών, δημιουργήθηκε χθες με την έγκριση των τευχών δημοπράτησης που ενέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους όρους επιτρέπεται η δημιουργία κοινοπραξιών από τις εταιρείες που κατέθεσαν μη δεσμευτική προσφορά, με εταιρείες που μετείχαν στη φάση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη, η συμμετοχή -εφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον- θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά μειοψηφική.

Πιο αναλυτικά οι εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον χωρίς να συμμετάσχουν στη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών και πλέον μπορούν να συνάψουν κοινοπραξίες με τις πέντε εταιρείες-κοινοπραξίες που έχουν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι:

1. Mitsui and Co. - Ιαπωνία
2. Enagas S.A. - Ισπανία
3. ENI S.p.A - Ιταλία
4. Société Nationale pour la Recherche, la Production, le Transport, la Transformation et la Commercialisation des Hydrocarbures (SONATRACH) - Αλγερία
5. Vopak LNG Holding B.V. - Ολλανδία
6. Israel Corporation Ltd. (Israel Corp.) – Ισραήλ
7. Gas Natural (Ισπανία)

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει το λεγόμενο data room του διαγωνισμού, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία της εταιρείας.

 

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Πηγή:www.capital.gr


6




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας