Ποιό είναι το βασικό φορολογικό πρόβλημα της Ελλάδας;

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Εκδηλώσεις | Ποιό είναι το βασικό φορολογικό πρόβλημα της Ελλάδας;
image

Εκδήλωση του Συλλόγου, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, μεταξύ 6:00 μμ και 8:00 στο Hilton, αίθουσα ΕΡΑΤΩ Β' (η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής έκθεσης Money Show).


Το βασικό φορολογικό πρόβλημα της Ελλάδας, είναι τα χαμηλά φορολογικά έσοδα!
Και τα φορολογικά έσοδα είναι χαμηλά, για μία σειρά από λόγους:
α) λόγω της κακής διάρθρωσης μεταξύ άμεσων και έμμεσων φόρων,
β) λόγω της χαμηλής φορολογικής βάσης (πόσοι πληρώνουν φόρο),
γ) λόγω της πολύ μεγάλης φοροδιαφυγής και
δ) λόγω της κακής λειτουργίας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Στην εκδήλωση θα συζητήσουμε για το πώς η διάρθρωση των κρατικών εσόδων κατά τις τελευταίες δεκαετίες, μας δείχνει τα σημεία που πάσχει η ελληνική φορολογική πολιτική. Θα εξετάσουμε το πώς μπορεί αυτή η διάρθρωση να διορθωθεί.


Θα συζητήσουμε για το πώς, η βίαιη αύξηση των άμεσων φόρων (φόρων εισοδήματος) που επιχειρείται στα τελευταία δύο χρόνια -η πιο βίαιη μεταβολή των φορολογικών ισορροπιών στη μεταπολεμική ιστορία της Ευρώπης- δεν θα μπορεί να είναι διατηρήσιμη.

Θα δούμε το γιατί η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα είναι η μόνη λογική, δίκαιη και κοινωνικά ορθή διέξοδος των Υπουργών Οικονομικών, στα επόμενα χρόνια.

Θα δούμε επίσης το γιατί η φορολογική πολιτική πρέπει να είναι εργαλείο για τη χάραξη της δημογραφικής πολιτικής και της πολιτικής της οικονομικής ανάπτυξης. Θα συζητήσουμε για το πώς άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποίησαν τη φορολογική τους πολιτική για να επιλύσουν μακροχρόνια προβλήματα.

Θα συζητήσουμε για το πώς, η κατάργηση του αφορολογήτου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, συνιστά μία άδικη πράξη, η οποία -πέραν όλων των άλλων- καταλήγει να υποθάλπει τη φοροδιαφυγή, τόσο λόγω της αντίδρασης στην αδικία (δε βοηθά να εμπεδωθεί η φορολογική συνείδηση), όσο και λόγω του μη εξαναγκασμού των φοροεισπρακτικών και ελεγκτικών μηχανισμών να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.
Παράλληλα, θα αναφερθεί μία άλλη διάσταση του ζητήματος του αφορολόγητου ορίου, η οποία έχει να κάνει με την εξώθηση του ατόμου (αυτού που έχει χαμηλό εισόδημα) να ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη συνταγματική επιταγή για την υποχρέωση του Κράτους να προστατεύει την αξιοπρέπεια του ατόμου.

Τέλος, θα αναγγελθεί η απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και σε ευρωπαϊκά δικαστήρια (αφού τα ελληνικά δικαστήρια αποδεικνύονται αδρανή και ανεπαρκή), εναντίον της απόφασης για την κατάργηση του αφορολόγητου όριου εισοδήματος.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του Συλλόγου “Έλληνες Φορολογούμενοι” - Σας καλούμε να γίνετε μέλη μας και να δυναμώσετε τη δική σας φωνή ενάντια στην κακοδιαχείριση - Σας καλούμε να δράσετε ενεργά απέναντι στην αδικία.




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας