Νέα ανταρσία από μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Αρχική | Δημόσια Διοίκηση | Τοπική Αυτοδιοίκηση | Νέα ανταρσία από μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
image

Ελλάδα, η χώρα του καφέ. Χώρα καφενείο. Αυτό το μήνυμα φαίνεται ότι θέλουν να περάσουν και να ενισχύσουν ορισμένοι συνδικαλιστές, εν προκειμένω η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προς το εξωτερικό. Μετά τον φραπέ που σημάδεψε τον Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, η ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους κλιμάκωσε χθες την επαναστατική γυμναστική, καλώντας από το πρωί με SMS τα μέλη της σε καφέ με τον Φούχτελ και δημάρχους της Αττικής. Το ραντεβού κλείστηκε σε ξενοδοχείο επί της οδού Κηφισίας, όπου πραγματοποιούνταν συνάντηση στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής αυτοδιοικητικής συνεργασίας. Οι «αντάρτες» της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που ίσως ονειρεύονται ότι απελευθερώνουν την Ελλάδα από τη γερμανική κατοχή, δεν βρήκαν όμως τον επιτετραμμένο της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα κ. Γιόακιμ Φούχτελ, ο οποίος βρισκόταν στη Γερμανία, αλλά πέντε Γερμανούς δημάρχους και πρώην δημάρχους από το κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης, καθώς και ορισμένους Ελληνες δημάρχους και γενικούς γραμματείς δήμων. Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί 12 δήμαρχοι και 14 γενικοί γραμματείς.

Με ύφος Αρη Βελουχιώτη και αφού κατέβασαν και έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τους ιστούς του ξενοδοχείου (ανεβάζοντας την πορτοκαλί σημαία της ΠΟΕ-ΟΤΑ), οι συνδικαλιστές παρατάχθηκαν μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου και απαγόρευσαν την είσοδο σε οποιονδήποτε πήγαινε στη συνάντηση με τους Γερμανούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Μάλιστα, καθώς είχαν πληροφορηθεί ότι ορισμένοι δήμαρχοι μπορεί να μπουν κατευθείαν από το πάρκινγκ ανέλαβαν και ρόλο παρκαδόρου. Μπορεί όλα να κινούνταν στο επίπεδο του γκροτέσκου εάν δεν επεδίωκε να μπει στον χώρο ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων των Δήμων κ. Μιχάλης Χριστάκης. Αμέσως, οι συνδικαλιστές του απαγόρευσαν την είσοδο και όταν εκείνος επέμεινε να κάνει χρήση του δικαιώματος αβλαβούς διέλευσης προπηλακίστηκε μαζικά. Μάλιστα κάποιοι τον έπιασαν και τον τραβούσαν από τη γραβάτα! Αγνωστο εάν διαφωνούσαν με την επιλογή του ή ήθελαν να υπογραμμίσουν ότι η εποχή της γραβάτας τελείωσε και έρχεται ξανά η εποχή του ζιβάγκο, κόκκινου αυτή τη φορά. Θα πει κανείς, για συνεργάτες των κατακτητών μικρή απώλεια μια γραβάτα.

Ακόμα και όταν προσήλθαν οι δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνέχιζαν περιμετρικά τον αποκλεισμό, ενώ δεν έλειψαν και οι αψιμαχίες μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και εργαζομένων. «Μη διανοηθεί κανείς να διαλέγεται με τους σύγχρονους κατακτητές, για το πώς θα ξεπουλήσουν περιουσία του Δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε με ύφος βαρύ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος και προειδοποίησε ότι «όπως γίναμε ο εφιάλτης της κυβέρνησης, έτσι θα γίνουμε και ο εφιάλτης ορισμένων δημάρχων». Η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι σε απεργία και δηλώνει αποφασισμένη να παλέψει ενάντια στις απολύσεις και στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων. Αλήθεια, τι σχέση είχε με όλα αυτά η χθεσινή συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών αυτοδιοικητικών παραγόντων;

Πάντως, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης ήταν οι ανταλλαγές για ενημέρωση νέων, τα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, η συνεργασία σε θέματα πολιτικής προστασίας, η αλληλοενημέρωση για διοικητικά θέματα και πρωτοβουλίες μείωσης της γραφειοκρατίας, καθώς και η προώθηση των διαδικασιών αδελφοποιήσεων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δήμων. Πρόκειται για μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα - ενάμιση χρόνο και ξετυλίγεται σε όλη την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες λένε ότι σκοπός τους είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για να λειτουργήσουν καλύτερα οι ελληνικοί δήμοι. Εξάλλου όλο και κάτι έχουμε να μάθουμε από τη γερμανική δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση. Οι αντιδρώντες υποστηρίζουν ότι αποτελεί όχημα διείσδυσης της γερμανικής επιρροής και των συμφερόντων γερμανικών εταιρειών σε κρίσιμους τομείς, όπως τα απορρίμματα, ο τουρισμός, η μηχανοργάνωση. Βεβαίως, αυτές οι συναντήσεις δεν αποφασίζουν· για τις όποιες αναθέσεις υπάρχουν οι νόμιμες διαδικασίες και οι διαγωνισμοί.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα μιας Ελλάδας που κυνηγάει με καφέδες όποιον προσέρχεται για να βοηθήσει με μια γνώμη, με μια πρόταση, με βάση την εμπειρία του, δεν είναι ό, τι καλύτερο στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

 

 

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

 

6

 





Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας