Ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν στην 21η συνεδρίαση του Δ.Σ. (13-11-2012)

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν στην 21η συνεδρίαση του Δ.Σ. (13-11-2012)
image

Στην προχθεσινή, 21η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, εγκρίθηκε η ίδρυση του Παραρτήματος του Συλλόγου στην Κέρκυρα. Πρόκειται για το πρώτο Παράρτημα που ιδρύει ο Σύλλογος, τη λειτουργία και την επέκταση του οποίου θα αναλάβει μία ομάδα ενεργών συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν ήδη επιδείξει μία αξιόλογη αγωνιστική δράση στην πόλη τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στη λειτουργία του και “καλούς αγώνες” στο επόμενο διάστημα!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Σιάτρας, ενημέρωσε τα μέλη για την πρόοδο των δύο βασικών μελετών που εκπονούνται στην παρούσα φάση, οι οποίες αφορούν στα “Φορολογικά συστήματα των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης” και για το β’ μέρος της μελέτης με τίτλο “Το Κόστος της Δημοκρατίας”. Όπως ενημέρωσε ο κ. Σιάτρας, η πρώτη μελέτη θα είναι έτοιμη έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη, θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου.
Επίσης, ο κ. Σιάτρας ανέφερε ότι η μελέτη με τίτλο “Φορολογικά Συστήματα των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, θα διανεμηθεί μέσω του site του Συλλόγου, σε μορφή e-book, το οποίο θα διατίθεται δωρεάν για τα μέλη του Συλλόγου και στην τιμή των € 3,00 για όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους.

Αποφασίστηκε όπως, το θέμα “Φορολογικά Συστήματα των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, προβληθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος, στα πλαίσια της έκθεσης “Money Show 2012”, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Hilton, στις 6:00 έως 8:00 μμ. Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι το μέλος (Ταμίας) του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Τζάιδας, ενώ στη συζήτηση που θα γίνει με το κοινό θα συμμετάσχουν και τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Επίτροπο Ανταγωνισμού κ. Αλμούνια), αναφορικά με το θέμα της προγραμματιζόμενης αύξησης των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Όπως είναι γνωστό, ο Σύλλογος έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με το θέμα και μάλιστα είχε αποδείξει ότι η αύξηση που έγινε το Φεβρουάριο του 2011 ήταν παράνομη (βέβαια, ως συνήθως, οι διοικούντες γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τους νόμους, αλλά και τις διαμαρτυρίες των πολιτών).
Στο ζήτημα των εισιτηρίων, ο Σύλλογος
έχει εκπονήσει μελέτη, την οποία θα δώσει στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, η οποία συγκρίνει το κόστος εισιτηρίων στο μετρό της Αθήνας (το κύριο μεταφορικό μέσο των Αθηναίων) με άλλα μετρό σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η μελέτη αυτή αποδεικνύει ότι ήδη -και πριν από την σχεδιαζόμενη κατά 25% αύξηση- ο Έλληνας πολίτης πληρώνει, συγκριτικά, από τα υψηλότερα κόμιστρα, σε σχέση με την αγοραστική του δύναμη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημοσίευση του κειμένου της προσφυγής (δικογράφου) του Συλλόγου κατά της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens. Η δημοσίευση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την πραγματοποίηση έρευνας στη νομοθεσία άλλων κρατών όπου υπάρχει αναπτυγμένο το φορολογικό κίνημα πολιτών, για την ύπαρξη περιπτώσεων θεσμικά κατοχυρωμένων “δικαιωμάτων του φορολογούμενου” (στη μορφή των Taxpayers’ Bill of Rights - TABOR). Αφού συγκεντρωθούν τα υπάρχοντα κείμενα “δικαιωμάτων”, θα γίνει επεξεργασία, ώστε αυτά να γίνουν αντικείμενο ευρύτερου διαλόγου με τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και με κοινωνικούς φορείς και τη Διοίκηση, ώστε να προωθηθεί ένα αντίστοιχο κείμενο δικαιωμάτων και να ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δηλώσει ο Σύλλογος παράσταση πολιτικής αγωγής, στη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσαν στις 9/10/2012, οι α) Μαρία Εξάρχου (δικηγόρος) και β) Οδυσσέας Τηλιγάδας (επιχειρηματίας - δημοσιογράφος) για το ζήτημα της πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος προς την Τράπεζα Πειραιώς, έναντι του τιμήματος των 95 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως εξήγησε και ο κ. Γιάννης Σιάτρας, ο οποίος είχε εξετάσει την υπόθεση και παράλληλα είχε συνομιλήσει με τον κ. Τηλιγάδα, κατά την άποψή του, τα επιχειρήματα στα οποία βασίζεται η μήνυση των παραπάνω, είναι αληθινά και θα μπορούσε όντως να θεωρηθεί ότι η πώληση της ΑΤΕ συνιστά ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, για το οποίο ο Σύλλογος θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί έμπρακτα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ζήτησε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου να είναι σε ετοιμότητα και τον εξουσιοδότησε ώστε, μετά από εισήγηση των νομικών συνεργατών του Συλλόγου, να υποβάλει ο Σύλλογος προσφυγή κατά διατάξεων του νόμου που θα ψηφίσει η Βουλή εντός των προσεχών εβδομάδων, για φορολογικά ζητήματα, ακολουθώντας βεβαίως την κατάλληλη δικονομική διαδικασία.

Συζητήθηκε το ζήτημα που προκλήθηκε στις 8/11/2012, από τη συμπεριφορά συνδικαλιστή του Δήμου Τρικκαίων, ο οποίος φέρθηκε με απαράδεκτο, προκλητικό και -προφανώς- παράνομο τρόπο, τόσο σε βάρος πολιτών, όσο και σε βάρος άλλων εργαζομένων του Δήμου (δείτε το σχετικό βίντεο: ). Το Διοικητικό Συμβούλιο καταδίκασε ομόφωνα τη συμπεριφορά του συνδικαλιστή και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Τρικκαίων, ρωτώντας σχετικά με τα μέτρα που έλαβε ή που προτίθεται να λάβει ο Δήμος εναντίον αυτού. Παράλληλα, αποφασίστηκε η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα για τη διερεύνηση για το εάν το συγκεκριμένο άτομο υπέπεσε σε ποινικά παραπτώματα, ή αντί αυτού, η δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής σε άλλη μήνυση που τυχόν έχει υποβληθεί για το ίδιο ζήτημα.

Η Γραμματέας του Συλλόγου, δικηγόρος Αθηνών κα Κατερίνα Παπαδημητρίου, ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη ισχύος του τροποποιημένου Καταστατικού του Συλλόγου, εκτός από τη σχετική δημοσίευση σε εφημερίδα της Αθήνας, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει κατά την τρέχουσα εβδομάδα. Συνεπώς, το νέο Καταστατικό του Συλλόγου θα ξεκινήσει να ισχύει πολύ σύντομα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την τροποποίηση που έγινε, ο Σύλλογος θα έχει το δικαίωμα να ασχολείται και με θέματα ασφαλιστικού περιεχομένου και θα μπορεί και να εκπροσωπεί ασφαλισμένους σε δημόσια ταμεία, αλλά και να αναλαμβάνει δράσεις υπέρ αυτών.

Τέλος, συζητήθηκε και διαπιστώθηκε η ανάγκη για την πραγματοποίηση μίας εκστρατείας για την εγγραφή νέων μελών, καθώς η ενίσχυση του Συλλόγου, τόσο σε επίπεδο μελών, όσο σε επίπεδο πόρων, είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο Σύλλογος να πραγματοποιήσει τις δράσεις που προγραμματίζει. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο, εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο, να διορίσει άτομα - εθελοντές, σε διάφορες διοικητικές θέσεις του Συλλόγου, όπως αυτές προβλέπονται από το Οργανόγραμμα.

Τα κανονικά πρακτικά της συνεδρίασης, θα δημοσιευθούν εντός των προσεχών ημερών στο ειδικό τμήμα του site.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

Εμμανουήλ Θεοδωρακόπουλος την 14 Ιανουαρίου 2013
avatar
Έχετε μια πολύπλευρη δραστηριότητα και σας εύχομαι να έχετε επιτυχίες που θα σας γεμίζουν υπερηφάνεια, χαρά, αλλά και που θα βελτιώνουν την κατάσταση των πολιτών.

Θα ήθελα παρακαλώ μια απάντηση στα κάτωθι ενόψει του ότι μου ήρθε το χαράτσι για την κύρια κατοικία μου από την εφορία με λήξη πληρωμής 31-1-13 το ποσό των 799 ευρώ:
1. Το χαράτσι των ακινήτων με ποιό νόμο θεσμοθετήθηκε
2.Έχει προσβληθεί η νομιμότητά του αυτού καθεαυτού ως φόρου ακινήτων (ανεξάρτητα από την σύνδεσή του για την πληρωμή του με την ΔΕΗ), δεδομένου ότι για το ακίνητο μας πληρώνουμε φόρους διάφορους ήδη από την μεταβίβασή του μετά τα δημοτικά τέλη, και ίσως και άλλους που δεν τους ξέρω

Ευχαριστώ πολύ
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας