Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, κατά της συμφωνίας με τη Siemens

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, κατά της συμφωνίας με τη Siemens
image

Μην αντέχοντας το μέγεθος της προσβολής σε βάρος της πατρίδας μας και των πολιτών της, αλλά ούτε και την ύψιστη υποκρισία του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρία Siemens.

Με βάση το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε τουλάχιστον κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ, από τις υπερτιμολογήσεις της γερμανικής εταιρίας, χρήματα τα οποία κατέληξαν σε απατεώνες δημόσιους υπαλλήλους και πολιτικούς. Με την προσβαλλόμενη σύμβαση (κανονιστική πράξη), το Δημόσιο, παραιτήθηκε για πάντα από κάθε αξίωσή του έναντι της Siemens.
Σε μία περίοδο κατά την οποία ο ελληνικός λαός “σφαγιάζεται” από τη δημοσιονομική κρίση και υφίσταται παντός είδους περικοπών και μειώσεων, αυτά τα χρήματα δε θα πρέπει με κανένα τρόπο να χαριστούν. Οι πολίτες, οι Έλληνες Φορολογούμενοι, θα πρέπει να προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε, για να εντοπίσουμε τα χρήματα αυτά, ώστε να αποδοθούν και πάλι στο Ελληνικό Δημόσιο.

Από την άλλη πλευρά, ο διεθνής διασυρμός και οι προσβολές τις οποίες υφίσταται σήμερα η χώρα μας, θα πρέπει να μας ευαισθητοποιήσουν, ώστε να επιμείνουμε για να μην περάσει -για μία ακόμη φορά- “αβρόχοις ποσί”, το ζήτημα της εμπλοκής του πολιτικού παράγοντα στη βρώμικη αυτή ιστορία. Είναι σαφές ότι η σπουδή για να κλείσει η “συμφωνία” με τη Siemens, έχει να κάνει με τη βούληση για κουκούλωμα της υπόθεσης και την απόκρυψη των υπευθύνων.
Επιτέλους, ως σήμερα έχουμε περάσει πολλά! Και φτάνει πια! Οι Έλληνες πολίτες, θα πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μάθουμε ποιοί πολιτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι κατέκλεψαν το Κράτος μας. Θα πρέπει να μάθουμε ποιοί είναι και να τους στείλουμε όλους στη φυλακή. Αυτό συνιστά, μία μέγιστη ηθική υποχρέωση, για όλους μας!

Για μας, τα μέλη του Συλλόγου “Έλληνες Φορολογούμενοι”, ο φάκελος της Siemens δεν έχει κλείσει. Θα παλέψουμε και θα επιχειρήσουμε να ανατρέψουμε την επαίσχυντη αυτή συμφωνία. Για να μάθουμε την αλήθεια. Για να αποκαλυφθούν αυτοί που ξεφτίλισαν τη χώρα μας και το αξίωμα με το οποίο τους τίμησε ο λαός. Για να αποκατασταθεί έστω ένα μέρος της αξιοπρέπειάς μας.

Καλούμε τους πολίτες, τους Έλληνες φορολογούμενους να συσπειρωθούν γύρω από το Σύλλογό μας, έτσι ώστε η δική μας φωνή, να γίνει και δική τους. Για να γίνει η φωνή των πολιτών, πιο δυνατή!

Οι νομικοί λόγοι που προβάλλουμε στην αίτηση ακύρωσης θα εκτεθούν κατά τις προσεχείς μέρες, μαζί με τη δημοσιοποίηση του κειμένου της αίτησης.


Την αίτηση ακύρωσης χειρίστηκαν οι δικηγόροι Αθηνών κ.κ. Παναγιώτης Χασιώτης και Χρήστος Κλειώσης.
Μαζί με το Σύλλογο, την αίτηση ακύρωσης υπογράφουν και οι: Ιωάννης Σιάτρας (Πρόεδρος του Δ.Σ.), Χρήστος Κλειώσης (μέλος του Δ.Σ.), Αγγελική Κροκίδη, Αικατερίνη Τσαμπά και Νικόλαος Καμπούρης (μέλη του Συλλόγου), καθώς επίσης και η EuroCapital Ανώνυμη Εταιρία Επενδυτικής Διαμεσολάβησης (μέλος του Συλλόγου).

 

Δείτε την αρχική σελίδα της αίτησης ακύρωσης
Δείτε τις δύο τελευταίες σελίδες της αίτησης ακύρωσης



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

Γιάννης Σιάτρας την 29 Οκτωβρίου 2012
avatar
Για μία ακόμη φορά, θέλω να ευχαριστήσω τους δικηγόρους μας, Παναγιώτη Χασιώτη και Χρήστο Κλειώση, για την εξαιρετική τους δουλειά στην αίτηση ακύρωσης κατά της συμφωνίας του Δημοσίου με τη Siemens.
Αυτό που με ενθουσιάζει και με συγκινεί όμως στους δύο αυτούς λαμπρούς δικηγόρους, δεν είναι μόνο η ποιότητα της δουλειάς τους, αλλά το πάθος τους για τον αγώνα: για τον αγώνα εναντίον της αδικίας, εναντίον της διαφθοράς και για τη δημιουργία μίας κοινωνίας που θα βασίζεται στο δίκαιο και την ανθρωπιά.
Εύγε και στους δυό σας! Σας ευχαριστούμε όλοι μας!
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
5
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας