Ενημέρωση για αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου - Συνεδρίαση της 9.10.2012

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Πρακτικά Δ.Σ. | Ενημέρωση για αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου - Συνεδρίαση της 9.10.2012
image

Ενημέρωση για αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

Συνεδρίαση της 9.10.2012

Tην Τρίτη, 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η καθορισμένη μηνιαία συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, τα οποία συζήτησαν και αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, για τα ακόλουθα θέματα :

- Φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών. Επέκταση των δράσεων του Συλλόγου και σε άλλα επίπεδα πλην του δικαστικού που έχει ήδη αποφασισθεί

Το σώμα αποφάσισε, πέραν της ήδη ειλημμένης απόφασής του για δικαστική προσφυγή κατά των μέτρων μόλις αυτά νομοθετηθούν, να προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες σχετικά με το θέμα. Αποφασίστηκε να δοθεί εκτεταμένη δημοσιότητα με άρθρογραφία και πίνακες υπολογισμού, όπου θα αναλύεται, επεξηγείται και εν τέλει θα καταδεικνύεται ο ανορθολογικός χαρακτήρας των συγκεκριμένων μέτρων. Το σχετικό υλικό θα προωθηθεί και σε επαγγελματικές οργανώσεις, επιμελητήρια και στα κόμματα με στόχο την ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων και την συνειδητοποίηση του μεγέθους της πίεσης μέχρι εξαθλιώσεως που επιχειρείται εναντίον αυτής της μερίδας φορολογουμένων.

- Ενέργειες σχετικά με το ζήτημα της μείωσης του ειδικού τέλους ακινήτων σε διάφορες κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιότητα γύρω από το ζήτημα μετά και από τη συνέντευξη του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, στην οποία παρατέθηκαν και σχετικά στοιχεία για μειώσεις σε συγκεκριμένους ιδιοκτήτες μεγάλων ακινήτων, γεγονός που, αν αληθεύει, ανατρέπει το επιχείρημα της αναλογικότητας του τέλους, το Δ.Σ. αποφάσισε την υποβολή ερωτήματος στο ΥπΟικ για την αλήθεια των στοιχείων που παρουσιάζονται στην εν λόγω συνέντευξη και για τους λόγους που οδήγησαν στις συγκεκριμένες μειώσεις/εκπτώσεις. Επίσης θα δρομολογηθούν επαφές με Εμπορικούς Συλλόγους και λοιπούς φορείς αλλά και με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την εξακρίβωση των στοιχείων και για την προώθηση δράσεων.

- Εξέταση τα δυνατότητας δημιουργίας ομάδας που θα λειτουργεί ως «συνήγορος του φορολογουμένου»

Το σώμα συζήτησε το θέμα της παροχής συνδρομής στους φορολογουμένους σε προβλήματα νομιμότητας ενεργειών των φορολογικών αρχών που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν και καθώς ο Σύλλογος στην παρούσα μορφή του δεν διαθέτει τη δυνατότητα παροχής της υποστήριξης αυτής, αποφασίζεται να απευθυνθεί εισήγηση στο «Συνήγορο του Πολίτη» για τη δημιουργία ειδικού παραρτήματος, το οποίο να ασχολείται αποκλειστικά με θέματα κακής φορολογικής μεταχείρισης των πολιτών.

- Συμμετοχή στην εκδήλωση money show

Ο Σύλλογος θα συμμετάσχει στην εκδήλωση money show με θέμα που θα βασιστεί στο βιβλίο που πρόκειται να εκδοθεί από τον Σύλλογο με τη συγκριτική μελέτη φορολογικών πρακτικών στις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης.

Σημ. : Κατά πάγια πρακτική, δημοσιεύονται περιληπτικά πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Θέματα που κρίνεται ότι η δημοσιοποίησή τους μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα συμφέροντα ή τις δράσεις του Συλλόγου δε δημοσιεύονται. Τα μέλη του Συλλόγου έχουν το δικαίωμα, μετά από αίτημά τους, να λαμβάνουν γνώση των πλήρων πρακτικών.

 



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας