Συνελήφθη βάσει εντάλματος ο Σμπώκος

Αρχική | Ειδήσεις | Η Μαύρη Βίβλος | Συνελήφθη βάσει εντάλματος ο Σμπώκος
image

Θεωρήθηκε ύποπτος φυγής – Σήμερα η απολογία του

Εσπευσμένα σήμερα, αντί της προσεχούς Παρασκευής θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος. Ο Γ. Σμπώκος, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος 80 εκατ. ευρώ, συνελήφθη χθες βάσει εντάλματος που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, θεωρώντας τον ύποπτο φυγής. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη χθες στις 17.30 στο γραφείο του επί της οδού Μεσογείων στους Αμπελοκήπους. Επί τόπου, βάσει του ανακριτικού εντάλματος κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ διενεργήθηκαν και έρευνες από την υποδιεύθυνση δίωξης οργανωμένου εγκλήματος στο σπίτι του, στην Κηφισιά.

Αιτία για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Γ. Σμπώκου ήταν όσα επιβαρυντικά προστέθηκαν στη δικογραφία μετά τη συμπληρωματική απολογία του εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου και επίσης κατηγορούμενου στην υπόθεση Νίκου Ζήγρα. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τη βαρύτητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Γιάννης Σμπώκος, αλλά και πιθανές υπόνοιες του ανακριτή για προσπάθεια διαφυγής του στο εξωτερικό, τον κατέστησαν ύποπτο φυγής, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η άμεση σύλληψή του.

Το κατηγορητήριο που του έχει απαγγελθεί είναι «βαρύ», καθώς οι δικαστικές αρχές τού αποδίδουν ξέπλυμα 80 εκατ. ευρώ, προερχόμενο από «μίζες» που έλαβε ο Ακης Τσοχατζόπουλος από τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι «από τις αρχές του 2000 μέχρι τις 16 Απριλίου του 2010 κατείχε και απέκρυψε ποσό 1 εκατ. ευρώ, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από δωροδοκία του πρώην υπουργού. Επίσης, από το 1998 μέχρι τον Απρίλιο του 2010 κατείχε και διαχειρίστηκε μέρος ποσού παράνομης περιουσίας τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από δωροδοκία του πρώην υπουργού, με σκοπό την απόκρυψη της παράνομης αυτής προέλευσης με εκτιμώμενη απόδοση εκ της διαχείρισης αυτής το έτος 2010 περί τα 80 εκατ. ευρώ».

Απολογούμενος συμπληρωματικά το περασμένο Σάββατο ο Νίκος Ζήγρας υπήρξε ιδιαίτερα αποκαλυπτικός όσον αφορά τον ρόλο του Γ. Σμπώκου στο «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», αποδίδοντάς του ρόλο κεντρικού διαχειριστή της παράνομης περιουσίας του Α. Τσοχατζόπουλου. «Κατ’ επανάληψη ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος μού είχε πει: “Περιμένω ο Σμπώκος να μου φέρει λεφτά”. Γνωρίζω από τον Τσοχατζόπουλο ότι η βασική ομάδα της διακίνησης της άνομης περιουσίας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννης Σμπώκος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Αραβας Al Sayad Fouad». Ο Ν. Ζήγρας είναι βέβαιος ότι «τα μαύρα χρήματα κατέληγαν όλα σε Τσοχατζόπουλο και Σμπώκο». «Ο Τσοχατζόπουλος μού έλεγε «τα πολλά λεφτά μου τα έχει ο Σμπώκος».

Πέραν των καταγγελλομένων από τον Ζήγρα, βασικό επιβαρυντικό στοιχείο απετέλεσαν και οι σημειώσεις που κατασχέθηκαν στο γραφείο του Α. Τσοχατζόπουλου στις οποίες ο τελευταίος ζητεί επίμονα από τον στενό του συνεργάτη χρήματα.



Της Ευας Kαραμανωλη


Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


6




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας