Ενημέρωση για αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου - Συνεδρίαση της 4.9.2012

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Πρακτικά Δ.Σ. | Ενημέρωση για αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου - Συνεδρίαση της 4.9.2012
image

Tην Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η καθορισμένη μηνιαία συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, τα οποία συζήτησαν και αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, για τα ακόλουθα θέματα :

- Οργάνωση ομάδας για την καταγραφή φορολογικών και άλλων μειωτικών του εισοδήματος μέτρων, κατά την περίοδο από Οκτώβριο 2009 έως και σήμερα

Προτάθηκε να καταγραφούν όλες οι διαδοχικές μειώσεις, μέσα από τη θεσμοθέτηση ποικίλων δημοσιονομικών μέτρων κατά την περίοδο από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι σήμερα, στα εισοδήματα των πολιτών. Στη συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκε η χρησιμότητα μίας συνολικής αποτίμησης των συνεπειών της κρίσης στα οικονομικά των ανθρώπων που θα αφυπνίσει τις συνειδήσεις, καθώς όλοι μας συνηθίζουμε να ξεχνάμε αυτά που προηγήθηκαν και να επικεντρωνόμαστε μόνο στις παρούσες καταστάσεις και σε αυτές που έρχονται. Το σώμα αποφάσισε να προωθήσει την πρωτοβουλία αυτή και να συγκεντρωθούν με τη βοήθεια και εθελοντών, όλα τα μέτρα που έχουν επιφέρει μειώσεις στα εισοδήματά μας από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα, με σκοπό την κατά το δυνατόν πληρέστερη καταγραφή τους.

- Οργάνωση ομάδας για τη δημιουργία σελίδων του site στην αγγλική γλώσσα. Χρήση και εθελοντών

Το «διεθνές πρόσωπο» του Συλλόγου θα αποφέρει πλεονεκτήματα στην προώθηση των δράσεων και των σκοπών του. Επομένως, η ιστοσελίδα του θα πρέπει να είναι «ανοικτή» σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό και για το σκοπό αυτό είναι χρήσιμο να υπάρχει αγγλόφωνη απόδοση κειμένων της ιστοσελίδας που περιέχουν γενικές πληροφορίες για το Σύλλογο και τις δράσεις του. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προωθήσει το έργο αυτό και να αναζητήσει για την υλοποίησή του και εθελοντές ανάμεσα στα μέλη του και την ομάδα στο facebook.

- Οργάνωση ομάδας για τη συνεργασία του Συλλόγου με το Υπουργείο Παιδείας στο έργο της “Δημιουργίας δράσεων για την εμπέδωση φορολογικής συνείδησης στους μαθητές”

Ο Σύλλογος είχε ξεκινήσει και παλιότερα πρωτοβουλία συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας για την δημιουργία δράσεων για την εμπέδωση φορολογικής συνείδησης στους μαθητές. Η συνεργασία αυτή θα πρέπει να συνεχίσει και να εδραιωθεί μέσα από δράσεις όπως η οργάνωση ομιλιών στους μαθητές, η ανάθεση εργασιών με θέμα τη φορολογική συμμόρφωση, η δημιουργία ολιγόλεπτων video παρουσίασης του θέματος κλπ. Τα μέλη αποφάσισαν την προώθηση των δράσεων αυτών και την ανανέωση των συνεννοήσεων που είχαν ξεκινήσει με το Υπουργείο Παιδείας.

- Πρόταση στον European Taxpayers Association και στο World Taxpayers Association για την υποβολή πρότασης στον ΟΗΕ για την καθιέρωση της “Ημέρας των Φορολογούμενων” - Πραγματοποίηση ιστορικής έρευνας για την εξεύρεση πρόσφορης ημερομηνίας

Οι συμβολισμοί της καθιέρωσης της «Ημέρας των Φορολογουμένων» είναι πολλαπλοί και ενδιαφέροντες και τα μέλη αποφάσισαν να προτείνουν τη διοργάνωσή της στους αντίστοιχους φορείς σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα, η επιλογή της ημερομηνίας θα μπορούσε να γίνει με ιστορικά κριτήρια. Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος προτίθεται να αναζητήσει εθελοντές για να βοηθήσουν στην ιστορική έρευνα.

- Διαμαρτυρία για τις νέες χρεώσεις για τα ραντεβού του ΕΟΠΥΥ

Από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό από την κοινωνία ότι οι νέες υψηλές τηλεφωνικές χρεώσεις για τα ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, θα δημιουργούσαν τραγική κατάσταση για τους πολίτες που έχουν ανάγκη ιατρικής συνδρομής και ότι πρόκειται για μία άδικη και κοινωνικά αθέμιτη πρακτική. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι ο Σύλλογος θα αγωνιστεί για την ανατροπή της πρακτικής αυτής και θα προβεί  σε  ανακοίνωση-ψήφισμα, όπου θα καταδικάζεται το νέα καθεστώς, θα αξιώνεται η επιστροφή στο παλαιό καθεστώς και θα ζητούνται εξηγήσεις για την διαδικασία με την οποία αποφασίστηκε η ανάθεση των κλήσεων μέσω των νέων πενταψήφιων αριθμών.

 



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας