Φτάνει πια η αδιαφορία και η ανοχή! Ας μάθουμε να ελέγχουμε τη δημόσια διοίκηση!

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Φτάνει πια η αδιαφορία και η ανοχή! Ας μάθουμε να ελέγχουμε τη δημόσια διοίκηση!
image

Κάποτε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (πριν πολλά χρόνια, στην εποχή της δραχμής) είχε δαπανήσει το ποσό 142,7 εκατομμυρίων δραχμών, για να αγοράσει ένα οικόπεδο εμβαδού 7.500 τετραγωνικών μέτρων, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και 25ης Μαρτίου, στα όρια των δήμων Νέου Ψυχικού και Χαλανδρίου, με σκοπό να τον χρησιμοποιήσει ως χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων.
Και όμως, τουλάχιστον στα τελευταία 16 χρόνια, το συγκεκριμένο οικόπεδο χρησιμοποιείται ως parking από το παρακείμενο Super Market της εταιρίας “Σκλαβενίτης”.

Σωστά και νόμιμα χρησιμοποιτείται ως parking; (Βεβαίως, τότε τίθεται το ερώτημα γιατί αγοράστηκε). Παράνομα χρησιμοποιείται από την εταιρία; Τότε θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες.

Η ουσία του άρθρου και της όλης ενέργειας δεν είναι το εάν νόμιμα ή παράνομα άλλαξε χρήση το κρατικό οικόπεδο. Η ουσία είναι ότι, εμείς, οι πολίτες, οφείλουμε να ελέγχουμε το Κράτος.
Επιμένουμε στη λέξη οφείλουμε! Τώρα πια δεν έχει νόημα η πρόταση “έχουμε δικαίωμα να ελέγχουμε”. Μετά από το χάλι που έφθασε το Κράτος και η κοινωνία μας, μέσα από τη δική μας αμέλεια και ανοχή, το ότι “έχουμε το δικαίωμα να ελέγχουμε” δε λέει τίποτα! Οφείλουμε να παρατηρούμε κάθε τί που φαίνεται ύποπτο και να το ελέγχουμε!

Θα περιμένουμε επί δίμηνο (αυτό είναι το διάστημα που δίνει ο νόμος) την απάντηση του Οργανισμού. Αν μας απαντήσει θα ελέγξουμε την ορθότητα της απάντησης. Αν δε μας απαντήσει, θα στείλουμε αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας, στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στον Εισαγγελέα.
Κάποτε,
το Δημόσιο, θα πρέπει να μάθει ότι ελέγχεται και αυτό...

Παρατηρείτε -στη λειτουργία του Δημοσίου- κάτι “ύποπτο” ή κάτι εξόφθαλμα παράνομο; Ενημέρωστε μας. Ας το δούμε μαζί και ας δράσουμε μαζί!

Δείτε το κείμενο της επιστολής που στείλαμε στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (δείτε την πρωτότυπη επιστολή σε PDF):

Προς:
Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων
κ. Ηρακλή Δρούλια
Διευθ. Σύμβουλο
Φαβιέρου 30, Αθήνα, 104 38

ΑΠ: 85/4-9-2012/ΓΣ

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2012


Θέμα: Ερώτηση αναφορικά με οικόπεδο ιδιοκτησίας του Οργανισμού

Κύριε Δρούλια,

Επί της συμβολής των οδών Τζαβέλα και 25ης Μαρτίου στο Νέο Ψυχικό (όρια με δήμο Χαλανδρίου) υπάρχει οικόπεδο έκτασης περίπου 7,5 στρεμμάτων, το οποίο χρησιμοποιείται ως parking αυτοκινήτων από το παρακείμενο Super Market της εταιρίας “Σκλαβενίτης”.
Επί του οικοπέδου αυτού, υπάρχει ταμπέλα (δείτε τη συνημμένη εκτύπωση φωτογραφίας) η οποία αναφέρει ότι το οικόπεδο αυτό έχει αγορασθεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, με σκοπό τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

Καθώς η ταμπέλα αυτή υπάρχει στο χώρο αυτόν για περισσότερα από δέκα χρόνια, εύλογο είναι το ερώτημα για το τί έχει απογίνει με την υπόθεση αυτή. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:

1) Έχει όντως αγορασθεί το συγκεκριμένο οικόπεδο από τον Οργανισμό σας; Ποιό ήταν το τελικό κόστος της αγοράς;
2) Γιατί δεν προχώρησε (ή γιατί έχει καθυστερήσει) ο αρχικός σχεδιασμός για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων;
3) Γιατί το οικόπεδο αυτό χρησιμοποιείται από την εταιρία Σκλαβενίτης; Υπάρχει κάποια σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του Οργανισμού σας και της συγκεκριμένης εταιρίας; Αν ναι, ποιά είναι τα στοιχεία της; (ημερομηνία σύμβασης, διάρκεια σύμβασης, αρχικό μίσθωμα - σημερινό μίσθωμα και αριθμός πρωτοκόλλου από την κατάθεσή της στην αρμόδια ΔΟΥ).
4) Ποιά είναι τα σχέδια του Οργανισμού σας για την αξιοποίηση του χώρου αυτού.

Συνημμένα, σας διαβιβάζουμε πρόσφατη φωτογραφία της ταμπέλας στον εν λόγω χώρο.
Σας ευχαριστούμε. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,


Γιάννης Σιάτρας
Πρόεδρος Δ.Σ.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας