Παρέμβαση του Συλλόγου υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Παρέμβαση του Συλλόγου υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν
image

Σε συνέχεια παλαιότερου άρθρου μας και θεωρώντας ότι η διατήρηση μίας άδικης συμπεριφοράς σε βάρος του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, μπορεί τελικά να οδηγήσει στη διακοπή της λειτουργίας του, πήραμε την πρωτοβουλία να στείλουμε επιστολή - έκκληση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ζητώντας του να παρέμβει προσωπικά για τη διάσωση του νοσοκομείου.

Το Ερρίκος Ντυνάν παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αλλά μετά από μία σειρά λαθών στα οποία μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει το ίδιο το Κράτος, κινδυνεύει σήμερα να κλείσει. Όμως, το νοσοκομείο αυτό κτίστηκε και εξοπλίστηκε με το υστέρημα του ελληνικού λαού και για το λόγο αυτό θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί η συνέχιση της λειτουργίας του.

Το κείμενο της επιστολής μας προς τον Υπουργό Υγείας, έχει ως εξής (δείτε την πρωτότυπη επιστολή σε μορφή PDF):

Προς:
Υπουργείο Υγείας
κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
Υπουργό

ΑΠ: 84/3-9-2012/ΓΣ

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2012


Θέμα: Κατάσταση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν


Κύριε Υπουργέ,

Μέλη του Συλλόγου μας, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν”, κατά τις τελευταίες εβδομάδες μας ενημερώνουν διαρκώς για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να πετύχουν την επιβίωση του Νοσοκομείου.

Είναι αλήθεια ότι, η εξέλιξη της πορείας του Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”, είναι μία θλιβερή ιστορία αδιαφάνειας, σπατάλης και παρανομίας. Μία θλιβερή ιστορία στην οποία εμπλέκονται όλοι. Και μεταξύ αυτών, το Κράτος και το ευρύτερο πολιτικό σύστημα. Οι ευθύνες αυτών δεν περιορίζονται στο ότι απέτυχαν στο ελεγκτικό τους έργο αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τις πράξεις των διοικήσεών του, αλλά στο ότι, συχνά, υπέθαλψαν τη νοσηρή κατάσταση.

Σήμερα, το Νοσοκομείο βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Και καθώς κανείς από τους υπευθύνους της όλης κατάστασης δεν ενδιαφέρεται πια, οι 1.200 εργαζόμενοι, αυτοί με τη μικρότερη ευθύνη, κινδυνεύουν σήμερα να χάσουν τη δουλειά τους και να βρεθούν στο δρόμο.

Μπροστά στη ζοφερή αυτή προοπτική, οι εργαζόμενοι έχουν οργανωθεί, έχουν συστηματοποιήσει την εργασία τους με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, έχουν επεξεργασθεί λύσεις και δίνουν έναν τεράστιο αγώνα, προς όλες τις κατευθύνσεις, με στόχο τη σωτηρία του Νοσοκομείου.

Και όμως, κύριε Υπουργέ, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη διάσωση του Νοσοκομείου σήμερα, είναι η ...παράλογη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Παράλογη, διότι, πώς αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την κατάσταση να μη μπορεί το Νοσοκομείο να πάρει βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ, έτσι ώστε να εισπράξει από τους οφειλέτες του (μεταξύ των οποίων και ο ΕΟΠΠΥ), επειδή οφείλει στο ΙΚΑ 17 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή όμως που το ΙΚΑ οφείλει στο Ερρίκος Ντυνάν το ποσό των 16 εκατομμυρίων;

Κύριε Υπουργέ,

Η χώρα δεν αντέχει να προστεθούν ακόμη 1.200 άτομα στην ατελείωτη λίστα των ανέργων. Η κοινωνία δεν αντέχει να χαθεί μία τόσο προηγμένη νοσοκομειακή μονάδα. Παράλληλα, ο ελληνικός λαός, δεν αντέχει να χαθούν μέσα από διαδικασίες αναγκαστικής εκποίησης πανάκριβα νοσοκομειακά μηχανήματα και εγκαταστάσεις, τα οποία έχουν αγορασθεί από το υστέρημά του.

Το Κράτος, οφείλει να βρει τη λύση. Λύση βιώσιμη. Λύση που, σε συνεργασία με το προσωπικό του Ερρίκος Ντυνάν και με την προϋπόθεση της διαφάνειας και τον διαρκή έλεγχο στη λειτουργία του Νοσοκομείου, να δώσει τη διαβεβαίωση ότι, οι καταστάσεις του παρελθόντος δε θα επαναληφθούν και ότι το Ερρίκος Ντυνάν θα επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε: Να προάγει τις υπηρεσίες Υγείας προς τον ελληνικό λαό.

Γνωρίζοντας την ανθρώπινη ευαισθησία σας, αλλά και την αποτελεσματικότητά σας, ευελπιστούμε στην ανάληψη εξυγιαντικής δράσης από μέρους σας και στη σωτηρία αυτής της τόσο πολύτιμης νοσοκομειακής μονάδας.

Με εκτίμηση,


Γιάννης Σιάτρας
Πρόεδρος Δ.Σ.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

Γιάννης Σιάτρας την 04 Σεπτεμβρίου 2012
avatar
Ας αναλαβει το κρατος τις ευθυνες του! !
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας